OCJENA U E-DNEVNIKU

Učenik dobio jedinicu iz tjelesnog u nastavi na daljinu

28.03.2020 u 08:39

Bionic
Reading

Iako brojčanog ocjenjivanja učenika nema najmanje do travnja, neki profesori ne štede s utjerivanjem discipline - jedan srednjoškolac na istoku zemlje dobio je čak jedinicu u online školi, i to iz tjelesne kulture, doznaje Jutarnji list

'Profesor je postavio aplikaciju u koju je dijete trebalo poslati dokaz da je odradilo neke vježbe, odnosno izmjerilo puls. Kako to nije učinilo do predviđenog roka, profesor mu je dao 'jedinicu' u formi bilješke koja je ušla u e-dnevnik', dojavio je Jutarnjem izvor blizak tom učeniku.

Podsjetimo, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak napomenula je da će upute za ocjenjivanje Ministarstvo dati početkom travnja.

'Plan koji smo izradili za online nastavu izvodimo uspješno, no postoje određene stvari koje moramo unaprijediti te ćemo najprije dati preporuku za organizaciju radnoga dana učenika kako bismo dobili balansiranu isporuku sadržaja i rada nastavnika u online nastavi', rekla je ministrica.

U prva dva tjedna izvođenja nastave na daljinu, smatra Divjak, nije nužno krenuti s ocjenjivanjem, ali je nužno krenuti s potporom i prilagodbom.

  • +22
Nastava na daljinu Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Ocjenjivanje i vrednovanje u online okruženju smatra izazovom. 'To nije jednostavno. Primjera online nastave u svijetu za škole gotovo da nema. Ovo je za sve veliki iskorak pa i mi pokušavamo koliko god je moguće dati potporu svima u sustavu, učenicima i učiteljima, ali i dati određene informacije za roditelje', izjavila je Divjak.