DESNICA ZAKUHAVA

Srb poziva na ustanak u Srbu

22.07.2014 u 13:09

Bionic
Reading

HSP i ostale stranke članice Saveza za Hrvatsku (HDSSB, ABH, A-HSS, OS, HRAST, HZ, ZZH) usprotivile su se najavi Srpskog narodnog vijeća (SNV) da i ove godine organizira proslavu Ustanka naroda Hrvatske i BiH u Srbu 27. srpnja, jer ga smatraju nedopustivim veličanjem zločina i rehabilitacijom četničkog pokreta u Hrvatskoj

'Danas, u slobodnoj Hrvatskoj ne pristajemo i osuđujemo nečovječno veličanje zločina koji se dogodio u tom tzv. ustanku", priopćio je danas predsjednik HSP-a Daniel Srb.

Najavio je da će se predstavnici HSP-a i ostalih članica Saveza za Hrvatsku dan ranije, 26. srpnja u Srbu na komemoraciji u 11 sati pokloniti svim žrtvama 'ovog pokolja'.

Istaknuo je kako je HSP i ove godine tražio zabranu SNV-ove proslave koju smatra civilizacijski i politički nedopustivom, protivnom Zakonu o prekršajima jer je, smatra, usmjerena na remećenje javnog reda i mira, stvaranje nemira, neraspoloženja, uznemirenosti, te vrijeđanja Hrvatske i hrvatskog naroda.

'Srbski ustanak nije bio antifašistički ustanak, nego ustanak četničko-komunističko-jugoslavenske bande, planiran i izveden uz pomoć talijanske fašističke okupacijske II. armije i drugih snaga Mussolinijeve fašističke Italije', poručio je Srb.

Priopćenje je zaključio porukom svima 'kojima je neprihvatljivo veličanje četništva' da se pridruže Savezu za Hrvatsku na komemoraciji te u protivljenju SNV-ovoj proslavi.