povećanje koeficijenta

Šprem i Mihalinec odgovorili na kritike: Neki koji sebe zovu nastavničkom mrežom potiču govor mržnje

03.12.2019 u 10:19

Bionic
Reading

Mi smo naše ciljeve ispunili, postavili smo jasne zahtjeve, od toga nismo odustali niti jednu stotinku i pregovori su ispunjeni, odgovorio je Branimir Mihalinec, čelnik Nezavinsnog sindikata zaposlenih u srednjim školama koji je s kolegicom Sanjom Šprem iz Sindikata hrvatskih učitelja stigao u Ministarstvo rada i mirovinskog sustava

'Ne bih gledao o masi plaća, nego koliko će dobiti zaposleni s našim sporazumima. Mi smo naše ciljeve ispunili, postavili smo jasne zahtjeve, od toga nismo odustali niti jednu stotinku i pregovori su ispunjeni. Možemo biti izuzetno zadovoljni i zato smo došli reći da smo spremni potpisati dodatak kolektivnom ugovoru', poručio je Branimir Mihalinec dodajući kako će se svatko naći 'iza broja 6,11, a neki i više', javlja N1.

Upitani kako komentiraju primjedbe i kritike zbog toga što se nisu povećali koeficijenti za nenastavno osoblje Mihalinec je rekao kako nisu stigli vidjeti primjedbe.

'Prvo ljudi moraju vidjeti što je ispregovarano i kakve su plaće. Mi smo vrlo ponosni na ovo što smo uspjeli. Osjećaj koji se pojavio je tuga da govor mržnje i netolerancije postaje mainstream u Republici Hrvatskoj i nažalost govor mržnje potiču neki koji se usuđuju govoriti da su nastavnici i nastavnička mreža. Govor mržnje i netolerancije ne pripada učiteljima, otvorite svoje mreže - Mrzim sve i nastavite tako', poručio je Mihalinec.

Čelnica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem je rekla kako su ciljevi postignuti te da je to najbitnije.