AUTOMOBILOM U KAFIĆ

Splitski vojni invalid ponovno u opasnom razbijačkom pohodu

05.01.2015 u 19:14

Bionic
Reading

Stopostotni invalid Domovinskog rata Vladimir Benac (51) u ponedjeljak popodne je u Splitu izazvao novi incident i zaradio novu recku u svom debelom policijskom dosjeu: automobilom se zaletio u štekat kafića Bobis na Zvončacu. Uhićen je i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje

Po tvrdnjama očevidaca, Benac je oko 14 sati automobilom udario u zid kafića, a potom izašao i stao lupati po haubi. Ljudima koji su ga gledali zaprijetio je, potom se udaljio, a nešto kasnije se vratio i prevezao preko zida ateriravši u bašti, među stolovima.

Po neslužbenim informacijama bio je u vidno alkoholiziranom stanju, no odbio je alkotest.
Chevrolet kojim je izveo akciju dobio je od države.

Benac je u Splitu godinama poznat po temperamentu i incidentima koje izaziva gotovo svakodnevno. Još prije petnaestak godina zatočio je tadašnjeg gradonačelnika Ivicu Škarića u njegovom uredu, potom se automobilom zabio u prizemlje zgrade Policijske uprave, pucao je u uredu HZMO-a i na skupštini Hvidre, a osuđen je i na zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubojstva susjeda Denisa Bušelića.

Velik dio postupaka protiv njega otišao je u zastaru, a Bušelić je čak dobio pravo na odštetu od države jer nije adekvatno reagirala na njegove prije prijetnji koje dobiva.

Benac je i prošlog mjeseca proveo 15 dana u zatvoru jer je pijan izazvao incident na Matejuški, a određeno mu je vještačenje ovisnosti o alkoholu.

Od ratnih zasluga nosi veliku ulogu u akciji oslobađanja brane Peruča, a u miru je - zahvaljujući učinkovitim metodama uvjeravanja - dobio zemljište na jednoj od najtraktivnijih lokacija u Splitu, u prvom redu do mora u uvali Zvončac. Grad Split čak mu je izgradio golemi, desetak metara visoki potporni zid.