VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Splitski noćni klub izgorio do temelja, izbjegnuta eksplozija

11.11.2016 u 15:27

Bionic
Reading

Još se uvijek ne zna uzrok požara koji je buknuo u prvim satima petka u splitskom restoranu i noćnom klubu 'Euphoria' na Firulama, no sigurno je da će materijalna šteta biti ogromna jer je izgorjelo sve do temelja

Policija na terenu još obavlja očevid pa ne izlaze sa detaljima i uzrocima, no zna se da je o požaru vatrogascima nešto prije 4 sata dojavio susjed čiju je suprugu probudilo pucanje stakala. Kaže da je prijetila opasnost da veliki plameni jezici koji su krenuli sa zapadne strane iz područja noćnog kluba zahvate i brojne borove koji se nalaze na tom dijelu Splićanima poznatom kao 'Šumica'. Supruga ga je odmah probudila i rekla da zove vatrogasce koji su došli vrlo brzo i kojima je još rekao jedan jako bitan detalj i tako spriječio moguću katastrofu. Rekao im je da se do restorana nalazi plinska (butanska) stanica u kojoj je bilo dvanaestak plinskih boca za domaćinstvo.

Susjedi, ali i osobe koje na tom dijelu vrlo često šeću svoje ljubimce, primjetili su da posljednjih desetak dana objekt nije bio otvoren, da je danima vani gorjelo svjetlo te je bio čuvar, dok je sinoć sve bilo u mraku, a nisu više vidjeli ni čuvara. Objekt je inače u vlasništvu splitskog ugostitelja Mirka Bradarića koji ga je, neslužbeno se doznaje, dao u najam osobi inicijala H. D, a potom ovaj u podnajam Mariu Mandariću, poznatom splitskom kuharu koji je svojevremeno na Tajlandu imao svoj restoran. U vrijeme dok je tamo živio, kako je sam izjavljivao medijima, tamošnja mu je policija navodno u torbu podmetnula kilogram hašiša zbog čega je prenoćio u zatvoru, a na slobodu izašao nakon što su mu zaplijenjene kreditne kartice za koje im je trebao dati PIN.

Mandarić je na mjestu događaja za Hinu izjavio da je šteta ogromna jer je sve izgorjelo pa je čak sva boja sa zidova otpala te su popucala kompletna stakla na objektu. Rekao je kako je restoran radio sinoć do 19 sati, a da ga je jutros policija prilično dugo pokušavala nazvati, no zato što mu je bio isključen zvuk nije odmah čuo poziv već se probudio tek u 8.30 sati. Upitan je li restoran bio osiguran odgovorio je da ne zna jer je to trebao doznati tek za dvadesetak dana i dodao da je tek jučer dobio rješenje s Trgovačkog suda.

Kako se neslužbeno doznaje, najmoprimac H.D. je u četvrtak potpisao ugovor s Mandarićem kojemu je cijeli objekt dao u podnajam iako je Mandarić restoran otvorio još prije par mjeseci. Ne zna se još uvijek je li objekt bio osiguran.