KRAJ FANTAZIJE

Sony Online Entertainment gasi čak četiri MMO-a

27.01.2014 u 00:38

Bionic
Reading

Sony Online Entertainment priprema par svojih online svijetova za dugo odgađani odstrel

"Nova vremena traže nove investicije", kažu ljudi iz SOEE-a. Popularna firma godinama je zabavljala tisuće igrača svojim online svjetovima, međutim kao što to obično ide - sve dođe k svojem kraju. Krajem prošlog tjedna donesena je konačna odluka o zatvaranju četiri popularna SOE-ova masivna multiplayera. Razlog ovakvog poteza su, navodno, planovi za budućnosti i transfer resursa. Igre koje će uskoro doživjeti svoj kraju su Free Realms, Star Wars: Clone Wars Adventures, Vanguard: Saga of Heroes i Wizardry Online.

 

 

NARAVNO da ima zmajeve. NARAVNO...

 

Free Realms, obiteljski MMO dostupan na PC i PS3 platformama polako gubi populaciju već dulje vrijeme, te će biti ugašen krajem ožujka. Star Wars: Clone Wars Adventures također je spadao u istu kategoriju igara, te se zbog identičnih razloga kao i Free Realms gasi 31. ožujka. Vanguard: Saga of Heroes zbrljani je nered od igre na kojem su radili autori originalnog EverQuesta. Njegova smrt 31. srpnja nešto je što se, pretpostavljamo, trebalo desiti dosta ranije. Razlog zatvaranja su navodni produkijski troškovi koji su bez ikakvih poteškoća daleko nadmašili zaradu koju je igra donosila. Konačno, tu je i Wizardry Online, igra koja se u Americi nije baš pretjerano dobro prodala, što je na kraju ispao i razlog njezinog zatvaranja koje će se desiti 31. srpnja.

 

 

Osobno mi je žao što su ovu igru ugasili upravo zato jer ima NAJ HEAVY METAL TRAILER IKAD!!!!

 

 Makar niti jedan od ovih naslova neće proizvesti suze u oku redakcije Gamereporta, sigurni smo kako među čitateljima postoje fanovi ovih igara te kako, očito, ovo neće biti najbolje vijesti za njih. Everquest Next, novo SOE-ovo čudo vrlo vjerojanto stoji iza svih silnih rezova, ali uzmite ovo kao okvirnu špekulaciju. Bilo kako bilo, Zbogom Vanguard - bio si nam drag (mo'š mislit').