reakcije ne staju

Snimka tuluma u Covid bolnici Dubrava izazvala zgražanje, poznati i novi detalji

23.01.2021 u 20:34

Bionic
Reading

Snimka korona partija iz Covid bolnice, koju je sinoć objavio RTL, izazvala je zgražanje javnosti i struke. Riječ je o tulumu na kojem su medicinske sestre i pomoćno osoblje plesali, pjevali i pili ne poštujući epidemiološke mjere. Danas se o svemu oglasio i ministar Beroš, a poznato je i još detalja sa sporne zabave.

'Ovakvo ponašanje u vrijeme epidemije i napora koji se ulažu u KB Dubrava u liječenje najtežih bolesnika od COVID-a je neprimjereno. Bolnica nije mjesto za ovakve događaje, zdravstveni djelatnici moraju biti uzor u ponašanju i pridržavanju epidemioloških mjera. Ovdje je sve suprotno i zato od ravnatelja bolnice i Upravnog vijeća očekujem da utvrde sve činjenice i na temelju toga odrede mjere prema svim sudionicima ovog događaja', poručio je Beroš.

A sam ravnatelj bolnice, 24 sata nakon događaja, javnost nije izvijestio je li, i kakve je mjere poduzeo, ukoliko jest. Šef upravnog vijeća Kliničke bolnice Dubrava pak medijima zahvaljuje na to što su ukazali na problem. Kaže da se moraju rasvijetliti sve okolnosti događaja te se potom može razgovarati - što dalje.

'Kako se harmonika mogla naći unutra. Znači, to je jedan propust ulaza u zgradu. Drugo pitanje je jesu li ti djelatnici, ako su djelatnici, tada bili na svom poslu odnosno za vrijeme radnog vremena ili je onaj događaj bio van njihovog radnog vremena. Znači, čitav niz tu kompleksnih pitanja ima. Vjerujte mi bit će svi rasvijetljeni u detalje jedan po jedan', govori za RTL predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava Silvio Bašić.

A evo i prvog. Harmonikaš je zaposlen u bolnici Dubrava kao pomoćno osoblje. 

'Ja sam doista stajališta takvoga da svi mi imamo jednu posebnu odgovornost. Moramo svojim primjerom pokazivati drugim ljudima kako se treba ponašati tijekom epidemije i inače u životu', jasno će Bašić.