ŽIVOT STAO U PODGORICI

Snijeg srušio kuću u Sarajevu

Snijeg hrana

Snijeg hrana

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Snijeg ne staje padati i u zemljama našeg susjedstva, pa se do mnogih odsječenih sela u Bosni i Hercegovini hrana dostavlja helikopterima međunarodnih promatračkih snaga u toj državi

I nama susjedne zemlje bore se sa snježnim nevremenom, Vlada Crne Gore proglasila je izvanredno stanje, a slično se očekuje i u Srbiji. Iz Elektroprivrede Srbije najavljuju iskapčanja korisnika, s obzirom na smanjene mogućnosti isporuke električne energije. Predviđaju se i višesatna iskapčanja koja će biti posljednja mjera sustava koji je pred kolapsom pred sve većim snježnim neprilikama, donose tamošnji mediji.

Do mnogih odsječenih sela u Bosni i Hercegovini hrana se dostavlja helikopterima međunarodnih promatračkih snaga u toj državi. Zbog zaleđenosti velikog dijela Dunava nekoliko zemalja, među kojima Austrija, Hrvatska, Srbija i Mađarska, uvele su djelomičnu ili potpunu zabranu plovidbe.

Veliki snijeg koji danonoćno pada u susjednoj Bosni i Hercegovini, srušio je tek sagrađenu kuću u Sarajevu, javlja Dnevni avaz.

Sreća u nesreći, navode, jest činjenica da kuća nije bila još useljena, pa je sve prošlo bez ljudskih žrtava.

A snijeg koji neprestano pada te je već sada dostigao visinu od 70 centimetara gotovo je zaustavio život u glavnom crnogorskog gradu Podgorici. U nekim dijelovima nestalo je i električne enegrije, javni promet ne vozi.

Osim u Podgorici, tamošnji mediji donose podatke da u većini crnogorski gradova snijeg doseže visinu od jednog metra. Jače padaline najavljene su za popodnevni dio dana.

I ostatak Europe bori se sa snježnim nevremenom, a najkritičnije je u zemljama Istočne Europe. Od posljedica hladnoće i smrzavanja do sada je smrtno stradalo 600 osoba, najviše u Ukrajini.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi