u noći na četvrtak

Snijeg i vjetar stvorili velike probleme u BiH, stanje se postupno normalizira

06.02.2020 u 09:13

Bionic
Reading

Kombinacija snježnih padalina i jakog vjetra prouzročila je velike probleme u Bosni i Hercegovini u noći na četvrtak no stanje se u jutarnjim satima postupno normalizira a svi prometni pravci opet su prohodni, rečeno je iz auto-moto kluba BiH (BIHAMK)

U ranim jutarnjim satima za sva vozila otvorena je magistralna cesta Glamoč - Mlinište dok na putu Kupres - Šuica - Livno privremeno prometuju samo putnička vozila.

Za teretna vozila obvezna je uporaba lanaca na cestama između Sarajeva i Tuzle, preko planinskih prijevoja u središnjem dijelu zemlje i na širem području planine Romanija.

Uz olujni vjetar koji koji je tijekom noći puhao Mostarom i tamo nanio štetu na gospodarskim i stambenim objektima te vozilima, najveće poteškoće prouzročio je snijeg stanovnicima mjesta na Romaniji.

Nevrijeme u Mostaru Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Gradić Sokolac je tijekom noći bio potpuno odsječen od svijeta jer je vjetar tamo pokidao električne vodove pa nije bilo struje niti vode a ralice nisu uspijevale očistiti velike snježne nanose.

Prilazi gradu raščišćeni su u četvrtak ujutro no načelnik općine Milovan Bjelica kazao je kako će trebati dosta vremena za normaliziranje opskrbe strujom.