ISTRAGA ILI IZVIDI?

Slavko Linić pisao saborskom odboru, čeka se Ostojićevo očitovanje

22.09.2015 u 14:23

Bionic
Reading

Kao što je i najavio, nezavisni saborski zastupnik Slavko Linić požalio se saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost nakon što je u javnost dospio dokument koji dokazuje da je nad njim i njemu bliskim osobama PNUSKOK provodio izvide. Saborski odbor već je zatražio očitovanje Ministarstva unutarnjih poslova, no ono još nije stiglo

'Gospodin Linić 14. rujna poslao je zahtjev za kontrolu i nadzor policije ukazujući na temelju priloga koje je dostavio da je PNUSKOK postupao prema njemu tijekom 2014. i traži da odbor provede nadzor', kazao je na pitanje tportala predsjednik saborskog Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman.

On je danas odbor obavijestio o Linićevu dopisu i kazao im kako je već zatražio očitovanje od ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića. 'Zatražili smo očitovanje 16. rujna, ono do sada nije došlo i kada dođe, sazvat ćemo sjednicu odbora', rekao nam je Tuđman.

Podsjetimo, prije desetak dana u javnosti je isplivao dokument koji pokazuje da je PNUSKOK u kolovozu prošle godine vršio provjeru Slavka Linića i njemu bliskih osoba. U prijavi iz kolovoza prošle godine se bez navođenja izvora ili bilo kakvih konkretnih indicija sumnjiči Slavka Linića da je 'za vrijeme dok je bio ministar od 23. 12. 2011. do 14. 5. 2014.' stavio novac na račun svoje pokćerke. Osim toga, kao osnova za provjeru navodi se da postoje 'neprovjerene informacije' kako Linić posjeduje sa suvlasnicima 'vrijednu vilu u Švicarskoj'.

Taj dokument Linić je shvatio kao dokaz da ga se istraživalo po nalogu premijera Zorana Milanovića, međutim proturječio mu je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kazavši da se nije radilo o istrazi, ali da policija 'ima obavezu provjeriti sve navode upravo kako bi se eliminirala sumnja o mogućem lažnom optuživanju prije no što dođe do izvida'.

Linić je odmah najavio da će se ponovno obratiti saborskom odboru. 'Ono što mi preostaje je da se ponovno obratim saborskom odboru da provjeri jesu li dokumenti autentični i je li moguće takvo postupanje tijela progona, a očito jest, ako nemaš isto mišljenje i ne ljubiš svog šefa, da možeš trpjeti ovakav progon', rekao je tada Linić.