gospodarska kriza

Škoro: Odgoda plaćanja nije rješenje, treba uložiti u seljaka, radnika i poduzetnika

18.03.2020 u 15:01

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro poručio je u srijedu kako Vladin prijedlog odgoda plaćanja nije rješenje, već treba uložiti u hrvatskog seljaka, radnika i poduzetnika

'Ako ima razuma kod naših vlastodržaca, onda će pomoći ulaganjem u domaću pamet i proizvodnju hrane, lijekova, odjeće, obuće... svega. Ne odgoditi, gospodo, nego uložiti u hrvatskog seljaka, radnika i poduzetnika', poručio je Škoro sa svog Facebook profila.

Ne slaže se s "vladajućom klikom" koja je zamislila odgodom plaćanja i korištenjem EU fonda za pomoć izvući Hrvatsku iz gospodarske krize, koja je dodatno produbljena pandemijom koronavirusa.

Upozorava, naime, kako odgoda znači da će realnom sektoru, koji jedini stvara dodanu vrijednost, odgoditi plaćanja nekih obveza za vrijeme u kojem će se morati platiti sve kao i obično, plus ovo što je sada odgođeno.

'Dakle, sa stotinama milijardi koje smo im povjerili proteklih godina oni nisu stvorili ništa da bi nam sada pomogli, umjesto odgodili. Ne, oni su milijarde potrošili za svoje uhljebničko-partijske potrebe i još im nije bilo dosta', navodi Škoro.

Ne treba očekivati pomoć od političkih oligarha iz trgovačke koalicije

Zato, ističe, hrvatski narod ne treba očekivati pomoć od političkih oligarha iz trgovačke koalicije koji, tvrdi, ne mogu pomoći jer jednostavno ne znaju.

'Oni očekuju pomoć od EU. Kao da smo nesposobni prirepak Europe koju, ruku na srce, grade i brane generacije naših ljudi. Ne oni nas, već mi njih. To je istina', poručio je Škoro.

Smatra da Hrvatska može biti samoodrživa i samodostatna jer ima zemlju, vodu, pamet i vrijedne ruke.

Uz to, dodaje, narod smo koji je dao Nobelovce i izumitelje, njegovi ljudi svijetu su dali struju, antibiotike, automobile, a unatoč Domovinskom ratu uspjeli su sačuvati najveće vrijednosti, prije svega obitelj.

Opstali smo stoljećima radeći na zemlji i tako ćemo opet

'Opstali smo stoljećima radeći na svojoj zemlji i tako ćemo opet. Vratimo se toj zemlji. Svojim vrtovima, njivama, vinogradima i voćnjacima. Vratimo se tradiciji naših starih koji su mogli preživjeti sve nevolje jer nisu ovisili o drugima. Ne se prepustiti malodušju. Valja nam slušati naše zdravstvene djelatnike jer su dobri. Jer su najbolji', ističe Škoro.

Paziti treba, dodaje i na stare i nemoćne 'jer su nam oni dali život', te zasukati rukave i pobijediti koronavirus radom, znanjem i disciplinom.