borba s koronavirusom

Škoro predlaže pokretanje opće mobilizacije u našoj prehrambenoj industriji i poljoprivredi

13.03.2020 u 16:27

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro poručio je u petak da je zatvaranje škola i vrtića zbog epidemije koronavirusa tek dio rješenja, istaknuvši važnost državnog suvereniteta i vlastite proizvodnje

"Koronavirus otvara oči u mnogočemu. Sada vidimo koliko su važni neovisnost i vlastita proizvodnja - od higijenskih sredstava, zaštitnih maski, do mlijeka, žitarica, mesa i svega ostalog potrebnog za život. Vidimo i koliko je loše graditi budućnost samo na najmu slobodnih kreveta i dolasku stranih gostiju, a ne na razvoju tehnologije, baziranom na vlastitom znanju. Podsjetio nas je taj isti virus zašto je važan državni suverenitet, zašto struku treba cijeniti i koliko su važne sigurne i čvrste granice", napisao je Škoro na svom facebooku.

Napominjući kako je zatvaranje škola i vrtića tek dio rješenja, smatra da bi za početak trebalo pokrenuti opću mobilizaciju u našoj prehrambenoj industriji i poljoprivredi te osigurati da Hrvatska što skorije bude u mogućnosti samostalno proizvesti dovoljno hrane da smo neovisni o bilo kome.

Trebalo bi, smatra Škoro, osnovati državni krizni fond koji će uz pomoć financijskog sektora sanirati posljedice koronavirusa na gospodarstvo (neke zemlje u okruženju već su odvojile sredstva u proračunu za pomoć).

Škoro drži i da bi trebalo "zaboraviti na strančarenje i sitne interese, ne uzdati se u sreću, nego u mudrost i pamet, pa svi zajedno učiniti sve što možemo u zaštiti naroda i zemlje".