NOVI INCIDENTI

Skinuta i trojezična ploča

17.11.2013 u 15:48

Bionic
Reading

Sa zgrade u kojoj se nalazi sjedište Partije podunavskih Srba (PPS) u Ulici dr. Franje Tuđmana u Vukovaru nepoznati počinitelj noćas je skinuo i odnio trojezičnu ploču s imenom te stranke, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija.

Na ploči Partije podunavskih Srba, čiji je predsjednik Rade Leskovac, naziv stranke i adresa sjedišta bili su ispisani na latinici, ćirilici te engleskom jeziku. Policija nije navela naziv stranke čije je ime stajalo na otuđenoj ploči, nego samo da je riječ o političkoj organizaciji sa sjedištem u Ulici dr. Franje Tuđmana. Policija traga za počiniteljima.

Jutros je sa zgrade u Ulici svetog Ivana Krstitelja u Dardi, gdje se nalazi više ureda lokalne uprave te prostorija nacionalnih manjina, ukradena ploča srpske nacionalne manjine s natpisom na latinici i ćirilici, navela je policija.

Glasnogovornik PU osječko-baranjske Dario Premec rekao je da policija traga za nepoznatim počiniteljem. Obavlja i očevid u osječkom Naselju Vladimira Nazora, gdje je sa zgrade broj 13 najvjerojatnije noćas skinuta i oštećena hrvatska zastava te postolje.