NAPAD NA MILINOVIĆA

Šišljagić: HDZ se mora ispričati

26.03.2012 u 21:29

Bionic
Reading

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić poručio je da nema suradnje između HDSSB-a i HDZ-a dok se HDZ ne ispriča hrvatskoj javnosti i svima kojima je nanio veliko zlo te Branimiru Glavašu za progon, ali i dok se ta stranka ne profilira s poštenim ljudima kojih u njoj ima

Komentirajući na konferenciji za novinare izjave kandidata za predsjednika HDZ-a Darka Milinovića da bi HDZ, ako on pobijedi na izborima, mogao surađivati s HDSSB-om, koji je stranka demokršćanske orijentacije, samo ako predsjednik te stranke i dalje bude Šišljagić, a ne Glavaš, ocijenio ih je kao 'glupost čovjeka koji je, uz Sanadera, Kosor i Šeksa, najodgovorniji za crne fondove i ostale nezakonite radnje te politički progon Branimira Glavaša i ostalih hrvatskih generala'.

Šišljagić je ocijenio 'krajnje licemjernim' izjave Darka Milinovića u emisiji HRT-a 'Nedjeljom u 2', gdje je govorio 'kao da javnost zaboravlja tko je sve bio u vrhu HDZ-a, koji je Hrvatsku doveo gotovo na rub bankrota'. Upravo ljudi 'iz vrha HDZ-a, gdje je bio i Darko Milinović, pokrenuli su progon Branimira Glavaša služeći se nedopuštenim metodama kako bi utjecali na presudu', ustvrdio je.

Predsjednik Izvršnog odbora stranke i saborski zastupnik Dinko Burić rekao je kako 'nema te sile koja bi odvojila HDSSB od hrvatskoga generala i junaka Domovinskog rata Branimira Glavaša' te da bi 'prije slavonskom ravnicom poteklo Panonsko more' nego što bi se HDSSB odrekao Glavaša.

'Bivši premijer Ivo Sanader, Jadranka Kosor, njegova nasljednica, i Vladimir Šeks, siva eminencija, uz Darka Milinovića, ali i brojni ostali članovi iz vrha HDZ-a jednako su odgovorni za najteže stanje kroz koje prolaze hrvatski građani', poručio je Burić.

Na konferenciji su govorili i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, đakovački gradonačelnik i saborski zastupnik Zoran Vinković i glavni tajnik HDSSB-a i saborski zastupnik Ivan Drmić, koji su istaknuli da su izjave Darka Milinovića 'neprimjerene i licemjerne'.

Zoran Vinković istaknuo je da je HDSSB 'jedina stranka u Hrvatskoj koja se bori za interese svih svojih građana' bez obzira na stranačku i drugu opredijeljenost.