otkazi u rafineriji

Sisački Mostovci tvrde: MOL neprijateljski preuzima Inu

20.01.2018 u 12:17

Bionic
Reading

Povodom najave Ine da će zatvoriti jedan proizvodni pogod u sisačkoj rafineriji zbog čega će 40 radnika dobiti otkaz, Mostovci su održali konferenciju za novinare s koje je poručeno: 'Radi se o neprijateljskom preuzimanju Ine od strane MOL-a'

Nakon što je uprava Ine jučer objavila kako planira zatvoriti jedan pogon u Rafineriji nafte Sisak, zbog čega bi 40 radnika moglo biti otpušteno, na konferenciji za novinare reagirali su bivši ministar gospodarstva Tomislav Panenić i sisački predstavnici Mosta, prenosi HRT.

Mostovci misle da je odluka o zatvaranju tog postrojenja ujedno i konačna odluka o zatvaranju sisačke Rafinerije.

'Svima je jasno da se radi i dalje o neprijateljskom preuzimanju Ine od strane MOL-a. Nažalost, kao i prethodne vlade i ova Vlada je spora i ne vraća se na početak odnosno na poštovanje onih ugovornih obveza na koje se MOL obvezao.

  • +7
MOST održao konferenciju za medije o najavi INA-e da gasi pogon i otpušta 40 radnika Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Mislim da je tu ključ i da će s ovim MOL ustvari uspjeti u svojoj nakani', rekao je Predrag Sekulić, neovisni zastupnik u Skupštini Sisačko-moslavačke županije i koordinator Stožera za obranu Rafinerije.

'Pratio sam i jutros je li bilo reakcije. Resorni ministar se nije oglasio nijednom izjavom, župana nisam čuo, ni gradonačelnicu. Prema tome ne znam da li je to usuglašeno sa svima njima, a kažu da je potvrđeno na Nadzornom odboru', rekao je saborski zastupnik Mosta Tomislav Panenić.