sjednica predsjedništva hdz-a

Plenković: 'Radimo na otkupu Ininih dionica od MOL-a, želimo zadržati i sisačku i riječku rafineriju'

19.01.2018 u 18:27

Bionic
Reading

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, šef stranke Andrej Plenković komentirao je Ininu najavu plana za rafineriju u Sisku te otpuštanja dijela radnika: 'Koliko je meni poznato, riječ je o četrdesetak ljudi. Ono što je s aspekta Vlade bitno, mi nastavljamo s našim procesom koji se odnosi na otkup MOL-ovih dionica u Ini i jednim cjelovitim pristupom funkcioniranju Ine kao vertikalno integrirane kompanije, gdje računamo i na Sisak i na Rijeku'

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je kako je na natječaju za izbor savjetnika koji će pomoći Vladi pri poslu otkupa Ininih dionica od mađarskog MOL-a kao i pronalasku novog strateškog partnera zaprimljeno sedam ponuda.

'Rok je bio 15. siječnja, u nadležnosti je Ministarstva financija i Ministarstva zaštite okoliša i energetike da temeljito analiziraju te ponude. Kad se to dogodi, organizirat ćemo savjet za ovaj proces, donijeti odluke.

Fiksnih rokova samom procesu nema, jer ovakva operacija zahtijeva detaljnu analizu, a što se tiče termina, učinit ćemo sve da to bude učinkovito', rekao je Plenković, prenosi N1 televizija.

  • +5
Sjednica predsjedništva HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Upitan o ratifikaciji Istanbulske konvencije, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je rekao da je o toj temi opširno govorio na saborskom aktualcu.

'Ministarstvo nadležno za ovaj zakonski akt je provelo i javno savjetovanje i u skoro vrijeme će taj dokument biti upućen u daljnju proceduru', rekao je Plenković.

Upitan hoće li se potruditi da u formiranju novoga Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa ne bude praznoga hoda u Saboru, Plenković je rekao da je imenovanje članova toga povjerenstva u nadležnosti Sabora.

'Očekujem da nadležni saborski odbor koji se time bavi sagleda sve pristigle kandidature, predloži odgovarajuće ljude i da Sabor taj proces dovrši', rekao je Plenković.