plan rada

INA prekida rad postrojenjau Rafinerije Sisak, 40 radnika višak

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 19.01.2018 16:12
  • Objavljeno 19.01.2018 u 15:53
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

INA planira prekinuti rad postrojenja FCC u Rafineriji nafte Sisak (RNS) i smanjiti broj radnika za maksimalno 40 u drugoj polovici ove godine. To je dio odobrenog Poslovnog plana za 2018. pripremljen prema prijedlogu organizacijskih promjena u RNS-u koji se trenutno nalazi na savjetovanju kod Radničkog vijeća

Prijedlog organizacijskih promjena u skladu je s Deloitteovom analizom čiji su rezultati predstavljeni prošle godine i temelje se na prijelaznom rješenju koje podrazumijeva prijevoz naftnih poluproizvoda između Rafinerije Sisak i Rijeka te prekida rada postrojenja FCC u Rafineriji nafte Sisak, priopćili su iz INA-e.

Tako će se osigurati, dodaju, bolja iskoristivost postrojenja za konverziju u obje rafinerije.

Deloitteova analiza je pokazala, kao i sve dosadašnje, podsjećaju, kako je konverzija Rafinerije nafte Sisak u logistički centar ekonomski najisplativije rješenje čijom bi se provedbom realiziralo 93 milijuna dolara novčanog tijeka u sljedeće tri godine u usporedbi sa sadašnjim načinom rada.

Iz INA-e, dodaju kako je predloženi način rada Rafinerije nafte Sisak korak prema značajnom smanjenju gubitaka koje rafinerija generira te da te promjene ne podrazumijevaju druge odluke vezano za budućnost Rafinerije nafte Sisak: prerada sirove nafte nastavila bi se u blokovima kao što je i sad, dok bi sekundarna postrojenja radila kontinuirano, bez obustava, što dosad nije bio slučaj.

  • +8
  • +5

Andrej Plenković s članovima Vlade u obilasku Rafinerije nafte Sisak

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Ističu potom kako navedene organizacijske promjene podrazumijevaju prekid rada postrojenja FCC u Rafineriji nafte Sisak, što će dovesti do smanjenja broja radnika za maksimalno 40 u drugoj polovici 2018. godine.

Eventualnu odluku o višku mora donijeti Uprava te će u tom slučaju radnike nastojati preraspodijeliti na otvorene pozicije unutar kompanije u skladu s poslovnim potrebama i kvalifikacijama radnika. Ako unatoč nastojanjima ne uspiju preraspodijeliti radnike unutar kompanije, isti će kao višak biti zbrinuti i dobiti otpremninu u iznosu značajno višem od hrvatskog prosjeka, poručuju iz INA-e.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!