PROMJENE NA HRT-U

Siniša Kovačić smijenio Sašu Runjića i postavio Jozu Barišića

09.03.2016 u 12:15

Bionic
Reading

Ravnatelj Programa HRT-a Saša Runjić razriješen je dužnosti, a na njegovo mjesto za v. d.-a postavljen je Jozo Barišić, potvrdili su s HRT-a

Iako je od dolaska v. d. glavnog ravnatelja Siniše Kovačića prije nekoliko dana jasno da će se na Prisavlju događati promjene u smjeru kako to vladajuća Domoljubna koalicija bude tražila, zasad nije poznato zbog čega je Runjić razriješen.

Naime, Statut HRT-a propisuje razloge zbog kojih član Ravnateljstva može biti smijenjen, a to su: ako sam podnese zahtjev za razrješenje, ako ne postupa prema zakonskim propisima i općim aktima HRT-a, ako nesavjesnim radom prouzroči materijalnu ili financijsku štetu ili ako svojim ponašanjem narušava ugled HRT-a, ako nesavjesno obavlja svoje dužnosti, zbog sukoba interesa ili ako ne izvršava postavljene ciljeve iz poslovnog i financijskog plana.

Runjić je jučer, podsjetimo, na sjednici Programskog vijeća, preuzeo potpunu odgovornost za prijenos konferencije za medije bivšeg glavnog ravnatelja Gorana Radmana za koje je Vijeće utvrdilo da se 'ne radi se o narušavanju programskih načela već o programskom propustu prvenstveno zbog trajanja prijenosa, a ne zbog opravdanosti informiranja javnosti'.

Što će Runjić u budućnosti raditi i hoće li ostati na HRT-u, pokušali smo doznati od njega, ali na telefonske pozive nije odgovarao.