na rubu izdržljivosti

Sindikat vozača: Odluka o karanteni je neodrživa, vozači su na rubu izdržljivosti

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 25.03.2020 16:00
  • Objavljeno 25.03.2020 u 16:00
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Sindikat hrvatskog vozača u srijedu je upozorio Stožer civilne zaštite na neodrživost odluke o smještaju vozača u objekte namijenjene za karantenu te je zatražio donošenje novih propisa koji će uvažavati i ljudske potrebe samih vozača, koji su na rubu izdržljivosti

''Odluka o smještaju vozača u određene objekte namijenjene za karantenu, odnosno odluka o zabrani odlaska vozača svojim kućama nije nikako dobro rješenje i ne može se samo tako u nedogled provoditi", stoji u priopćenju.

Sindikat stoga upozorava Stožer Civilne zaštite da se s vozačima ne može i ne smije postupati na taj način, te da se hitno nađe neko novo prihvatljivo rješenje za vozače jer iz ovakvog postupanja prema vozačima samo je pitanje trenutka kada će doći do eskalacije nezadovoljstva'', navodi Sindikata i upozorava: "Vozači su na rubu izdržljivosti".

''Razumijemo potrebe stanovništva, proizvodnje, trgovine i svega ostalog što ovisi o cestovnom prijevozu, a samim time i cestovnog prijevoza, koji je u u ovo krizu ušao doslovno na koljenima (manjak vozačkog kadra, visoke cijene goriva i drugih obaveza), ali jednako tako tražimo da razumijete ljudske potrebe vozača'' , ističe se u upozorenju.

Dodaje se da su i vozači teretnih vozila u ovu krizu ušli izmoreni, iscrpljeni , a pored toga su odradili sve zadaće uključujući i čekanja na granicama, administrativne procedure, te ponovni odlazak u žarišta koronavirusa.

''Sve je to prošlo i danas prolazi, ali svaka minuta zabrane odlaska vozača svojim kućama stvara ogroman pritisak na te ljude, na ljude koji imaju svoje obitelji, koje su im potrebne i koji su im potrebni", upozorava Sindikat.

Stoga ponavlja da ove propisane mjere prema vozačima nisu dobre i nisu održive i traže da se hitno poduzmu aktivnosti kojima će se ostvariti mogućnost oslobađanja vozača od danas važećih propisa kojima im se zabranjuje odlazak kućama, svojim obiteljima, te da se naprave novi propisi koji će uvažavati i potrebe vozača'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!