PROZIVA I hnb

Šimić: Todorić se ne može vratiti u vlasništvo Agrokora

13.04.2017 u 13:47

Bionic
Reading

Najnovije informacije u slučaju Agrokor komentirao je i Mostov Miroslav Šimić, uvjeren da se Ivica Todorić nakon postupka izvanredne uprave neće moći vratiti u vlasništvo Agrokora

Iako je, kako je pisao tportal, sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić iznio mišljenje da se Ivica Todorić nakon prestanka postupka izvanredne uprave može vratiti u vlasništvo Agrokora, s takvim se razmišljanjem ne slaže Mostov Miroslav Šimić.

'S obzirom na visinu dugova, ne vidim da postoji realna mogućnost da dio vlasništva ostane Todoriću. Vidimo da je ta kompanija visokozadužena i prema drugim kompanijama te takva mogućnost za mene nije realna', kazao je Šimić novinarima u Saboru.

Šimić, koji je inače regionalni rukovoditelj Kraša, jednog od većih Agrokorovih dobavljača, te u Saboru kao zastupnik prima razliku plaće, komentirao je i treba li Todorić kazneno odgovarati za sve što se događalo u Agrokoru. 'Gospodin Petrov je podnio kaznenu prijavu i sada je na nadležnim tijelima da utvrde postoji li kaznena odgovornost. Naravno, ono što saznajemo iz medija nas zabrinjava. Ali imamo neovisni DORH', rekao je Šimić.

Upitan da prokomentira izjavu premijera Andreja Plenkovića da neće dozvoliti da se represivni aparat koristi u predizborne svrhe, Šimić je kazao: 'Ne mogu povezati tu izjavu sa slučajem Agrokor. Jer što to znači? Da DORH ne treba raditi svoj posao? Utvrdit će se postoji li kaznena odgovornost.'

Guverner HNB-a Boris Vujčić jučer je u razgovoru za Novu TV kazao kako je HNB od 2012. upozoravao na preveliku izloženost banaka prema Agrokoru i prekomjerno kreditiranje. Ima li tu odgovornosti i bivših vlada, upitali su novinari Šimića.

'Može se govoriti o odgovornosti svih vlada. Takav stav se vraća kao bumerang kolegama iz SDP-a, ali odgovornost je i na HNB-u. Mislim da ne izvršavaju dobro svoju ulogu', kazao je Šimić.