DUGOGODIŠNJI PREDSJEDNIK

Silvano Hrelja odlazi s čela HSU-a, od članstva se oprostio pismom: Ostajem vaša dijamantna oštrica

07.09.2020 u 15:38

Bionic
Reading

Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika na službenim stranačkim stranicama objavio je oproštajno pismo. U njemu moli članovi da ga nakon tri mandata na čelu stranke više ne kandidiraju na to mjesto na predstojećim unutarstranačkim izborima

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja uputio je članovima stranke oproštajno pismo koje je objavljeno i na njihovoj službenoj stranici. Hrelja u pismu ističe kako i dalje ostaje zastupnik u Hrvatskom saboru kao i član stranke.

Oproštajno pismo prenosimo u cjelosti:

'Poštovane članice i članovi Hrvatske stranke umirovljenika,

ima već 12 godina da se družimo, slažemo, borimo i održavamo na parlamentarnom životu ovo naše malo čudo koje će sljedeće godine napuniti 25 godina od osnutka i 18 godina, punoljetnost parlamentarnog života.

Smatram da je naša stranka u tom razdoblju unatoč svim preprekama i teškoćama koje su dolazile izvana, ali i iznutra svojim djelovanjem jasno prepoznata kao najkompetentnija i najuspješnija stranka u zastupanju sadašnjih i budućih umirovljenika.

Znam da sam značajni dio sebe ugradio u sve rezultate stranke, sudionik sam svih njezinih uspona i padova i očuvanja parlamentarnog statusa. Većem broju kolegica i kolega kao i javnosti rezultati se počinju podrazumijevati, stvaraju se sve veći apetit, i kolektivni i osobni. Stvara se i zločesto promovira potpuno pogrešan dojam da je jedan čovjek, Silvano Hrelja, kriv i odgovoran za sve nedaće umirovljenika. Događa se to dijelom zbog želje za političkim djelovanjem umirovljeničkih udruga i dijelom zbog ambicija nezadovoljnika u stranci koji otvoreno koketiraju s rušilačkim naporima udruga i marginalnim umirovljeničkim političkim strankama. Svemu navedenome ide u prilog i aktivacija davno otpisanih umirovljenih stranačkih aktivista.

Takva atmosfera u stranci je atmosfera destrukcije i samouništenja. U drugi plan padaju interesi radnika i umirovljenika, ideje, projekti, zakonska rješenja.

Kratko rečeno, stranka je ušla u retrogradne procese i dominira stav protiv svega, a naročito predsjednika stranke. Odlučio sam tome stati na kraj i svojoj voljenoj stranci omogućiti da na predstojećoj izbornoj skupštini glasaju ZA, a ne PROTIV. ZA najbolje kandidate, ZA one koji su radišni, pametni, dobronamjerni i vjeruju u opstanak i napredak HSU-a.

Stoga molim sve članice i članove stranke, temeljne i županijske organizacije HSU-a da MENE NE KANDIDIRAJU ni za jednu stranačku funkciju. Sve vas molim da poštujete moju odluku bez pitanja „zašto?“. To vas najljubaznije kao kolegice i kolege molim.

Ostajem član HSU-a, vaš zastupnik, vaša riječ, vaša ruka, vaša dijamantna oštrica i gorljivi parlamentarac.

Kao odgovoran čovjek, odradit ću organizaciju Izborne skupštine uz pomoć vas, Predsjedništva i Središnjega odbora na najbolji mogući način vodeći računa i o obavezama koje nam nameće pandemija Covid-19. Na taj ću način dostojanstveno završiti svoj treći mandat na čelu HSU-a.

Novo rukovodstvo stranke na raspolaganju će imati sve moje znanje, iskustvo i vještine u funkciji napretka stranke i dobrobiti svih građana.

Srdačno vaš

Silvano Hrelja', napisao je.