smrt u mukama

Šibenska bolnica se oglasila o smrti mladog liječnika: 'Liječen po pravilima struke'

05.09.2023 u 13:37

Bionic
Reading

Pacijent je u OB Šibensko-kninske županije liječen sukladno pravilima struke i kliničkim smjernicama, poručili su iz OB Šibenik

Nakon kratke i teške bolesti, u 39. godini preminuo je dr. Krešimir Crnogaća, specijalist ortoped na Klinici za ortopediju KBC-a Zagreb.Njegova zaručnica, anesteziologinja Sanja Ćosić, u međuvremenu je podijelila potresnu priču o njegovim posljednjim trenucima koja je otvorila pitanje palijativne skrbi u hrvatskim bolnicama.

O cijelom slučaju sada se oglasila i šibenska bolnica u kojoj je Crnogaća preminuo, piše 24sata.

Iz bolnice su naveli da je pacijent koji je liječen zbog aktivne maligne bolesti u Kliničkim bolnicama u Zagrebu zaprimljen je na OHBP Opće bolnice Šibensko-kninske županije u srijedu 29.08. u jutarnjim satima.

Pacijent dolazi zbog otežanog disanja. U trenutku dolaska bez ikakvih bolova. Tijekom hospitalizacije učinjene su neinvazivne dijagnostičke pretrage sukladno zdravstvenom stanju pacijenta. Tijekom boravka pacijent je primao analgetsku i oksigenoterapiju. 

'U večernjim satima zbog respiratornog pogoršanja konzultiran je anesteziolog koji preporuča terapiju kisikom uz visoke protoke (HFOT). Navedenu terapiju partnerica je odbila i zatražila analgeziju kontinuiranom infuzijom morfija.

Nakon pogoršanja općeg statusa pacijenta uključena je dodatna analgetska terapija. Pacijent je u OB Šibensko-kninske županije liječen sukladno pravilima struke i kliničkim smjernicama, a preminuo je u četvrtak 30.08. iza ponoći okružen članovima uže obitelji ', objavili su iz OB Šibenik.