plutajuća karantena

Šestero hrvatskih državljana zarobljeno na kruzeru na kojem su bili zaraženi koronavirusom

05.02.2020 u 15:31

Bionic
Reading

Na kruzeru Diamond Princess koji je u utorak u luci u Yokohami stavljen u karantenu jer je njime ranije putovala osoba za koju se potvrdilo da je zaražena koronavirusom, ima desetak zaraženih ljudi. 3700 putnika i članova posade sada ostaje u dvotjednoj karanteni, a među njima je i šestero hrvatskih državljana

Na kruzeru je i šestero Hrvatskih državljana, potvrđeno je za Večernji list u Ministarstvu vanjskih ieuropskih poslova.

Oni će biti u karanteni 14 dana.

Liječnički pregledi su počeli nakon što je putniku iz Hong Konga koji je na brodu bio u siječnju potvrđen koronavirus. Muškarac je sredinom siječnja doletio u Japan iz Kine, a potom brodom Diamond Princess otputovao u Hong Kong te se tamo iskrcao. U subotu je potvrđeno da je taj osamdesetogodišnjak zaražen koronavirusom.

  • +6
Mjere opreza zbog koronavirusa u Zračnoj luci Franjo Tuđman Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Brod je danas napustio luku u Yokohami, ali samo kako bi došao do otvorenog mora i prikupio dovoljno morske vode koja se koristi za tuševe i koja se može preraditi u pitku vodu. Odmah se potom kruzer vraća u luku gdje će se ponovno natovariti namirnicama za putnike.

Iz tvrtke Princess Cruises kažu da su putnicima osigurali internetsku i telefonsku vezu kako bi mogli ostati u kontaktu sa svojim obiteljima i prijateljima.