dio ruskih snaga

Šesnaestogodišnji sin Ramzana Kadirova postao promatrač u streljačkom vodu

29.11.2023 u 07:17

Bionic
Reading

Šesnaestogodišnji Adam Kadirov, sin čečenskog lidera Ramzana Kadirova, imenovan je za promatrača u novom, streljačkom vodu koji je dio snaga ruskog ministarstva obrane, rekao je kasno u utorak visoki čečenski dužnosnik, javlja Reuters

Mladog Kadirova nedavno se moglo vidjeti na video snimku na društvenim mrežama koji je Ramzan Kadirov objavio u kako udara i šuta zatvorenika optuženog za spaljivanje Kur'ana.

Video je izazvao široku osudu. Ramzan Kadirov, saveznik je ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je tada da je ponosan na svog sina i da poštuje Adama zbog stjecanja ''dostojanstva i obrane svoje vjere".

Adam Delimkhanov, koji je na čelu čečenskog odjeljenja ruske nacionalne garde i također je član ruskog parlamenta, rekao je u utorak da je mladi Kadirov imenovan za kustosa, odnosno posmatrača, streljačkog voda.

''Ovo je imenovanje prirodni rezultat Adamove značajne usluge u održavanju vjerskih, obiteljskih i kulturnih vrijednosti našeg naroda", rekao je Delimkanov, koji se smatra drugim najvišim dužnosnikom Čečenije iza Kadirova, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Kadirovljeva služba nije odgovorila na Reutersov zahtjev za komentar. Čečenski streljački vod osnovan je ranije ovog mjeseca, prema tvrdnjama ruskih državnih medijima i sada je dio snaga ruskog Ministarstva obrane.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'