BRITKA MOSTOVKA

Selak Raspudić: Radije bih bila 'veleizdajnik' nego održala HDZ na vlasti

22.04.2024 u 10:21

Bionic
Reading

Marija Selak Raspudić iz Mosta je gostovala u Novom danu televizije N1 kod Mašenke Vukadinović gdje je komentirala post-izborna preslagivanja. Selak Raspudić tvrdi da je Most prošao bolje nego na prošlim izborima. 'No nije pitanje našeg uspjeha, nego je pitanje budućnost Hrvatske, a tu smo zabrinuti', rekla je

O suradnji s lijevim strankama kaže da je ovo sada “ispit političke zrelosti za sve”. “Nikada neće postojati, s obzirom na okupiranost institucija, autoput prema rušenju HDZ-a, to će uvijek biti procjep i bit će potrebni kompromisi. Odgovornost je svakoga od nas da ne padne na tom izboru i da ne sabotira mogućnost dogovora”, dodala je za N1.

“Što se tiče vrijednosti, ja od njih neću odustati, ali ne osjećam politički kompleks. Treba prestati djelovati u strahu, ili ste ozbiljan političar koji je spreman djelovati po cijenu gubitka izbora, ili ste kalkulant kojem je u cilju ostati u oporbi', istaknula je Selak Raspudić.

O ideološkim temama, ponovila je da uvijek postoji mogućnost dogovora. 'Dogovor je težak, ali odgovornost je na nama. Političari se boje i žele se dodvoriti svome imaginarnom biraču. Osobno bih radije bila proglašena veleizdajnikom i propala politički nego i na kakav način doprinijela tome da HDZ ostane na vlasti. Činjenica je da je korupcija temeljni problem Hrvatske i porobljenost institucija, i postoji neki nulti potezi koji su potrebni da bismo došli na poziciju da išta drugo možemo graditi', rekla je.

'Tko je svjestan političke ozbiljnosti, a tko kalkulira pokazat će se u narednih nekoliko tjedna', dodala je.

  • +2
Stožer Mosta Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec/PIXSELL

Dotakla se i manjinske vlade. “Vrlo brzo će se u praksi pokazati tko je mislio ozbiljno. Smjer Hrvatske će vjerojatno biti takav da će se HDZ dogovoriti s DP-om, no to još nije konačno i stignu se predomisliti. Upravo ću se zato do zadnjeg trenutka suzdržati kritiziranja i ljevice i desnice. Dok god postoji mogućnost, ne želim niti jednom riječju nekoga odgovoriti od toga ili mu dati argument kao ispriku”, istaknula je.

“Onaj tko ode u koaliciju s HDZ-om ne radi ništa drugo nego trguje. Ne postoji interes Hrvatske ili simboličko ministarstvo koja bi doprinijela zemlji i zbog koje se ide u koaliciju s HDZ-om. U koaliciju s njima se ide da bi trgovao javnim poduzećima i da bi na tome profitirao. Ukoliko se to dogodi slijedi nam raspodjela javnog dobra. Nitko nema uvjerenje da će promijeniti HDZ. Onaj tko ide s njima ima samo jedno uvjerenje, a to je da želi ostvariti vlastiti interes”, ponovila je.