KOSOR IZBJEGLA NOVINARE

Šeks: Možda vam se čini da sam suspregnuo srce i emocije

15.06.2012 u 17:30

Bionic
Reading

Nakon što ga je Sabor razriješio dužnosti potpredsjednika, Vladimir Šeks svoja razmišljanja podijelio je i s novinarima, dok Jadranka Kosor nije bila raspoložena za komunikaciju sa sedmom silom. Umjesto toga, progovorila je samo u sabornici, no na njezin govor nije blagonaklono gledao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko

Karamarko: Šeks i Kosor su u koliziji s izjavama o vjernim vojnicima stranke

Šeks je nakon razrješenja s novinarima podijelio da se za njega tim činom ništa previše nije promijenilo. 'Kak' se to veli, idemo dalje! Bilo je očekivano, bio sam odavno na to pripremljen, život ide dalje. Nije mi teško. Čovjek se s neminovnostima koje dolaze u politici mora pomiriti, uvijek svemu jednom dođe neki kraj. I u životu, i u politici. Ide se u nešto novo, to je samo kraj ovog dijela', rekao je Šeks.

Šprem: Nisam s Kosor razgovarao o diplomaciji

Iako su se u medijima pojavili napisi da se za Kosor planira nastavak karijere u diplomaciji, ona sama u sabornici je demantirala da je o tome razgovarala s predsjednikom Sabora Borisom Špremom. To je potvrdio i sam Šprem u razgovoru s novinarima.

'Imali smo sastanak na temu radnog prostora. Po Poslovniku, o tome odlučuje Predsjedništvo Sabora i rekao sam im da ćemo razmotriti postoji li slobodnog prostora s obzirom na to da je riječ o bivšem predsjedniku Sabora i bivšoj premijerki', rekao je Šprem, dodavši da će Predsjedništvo Sabora odlučiti i o tome hoće li Kosor ići na sastanak u Poljsku, kamo je pozvana kao potpredsjednica Sabora i bivša premijerka.

Kazao je da, kao jedan od utemeljitelja HDZ-a, ne razmišlja o odlasku iz stranke. 'Ja ću sa svojom strankom i ona sa mnom dijeliti i dobro i zlo. I kad sam bio u teškim trenucima i kad je moja stranka bila u teškim trenucima, a bilo ih je, dostojanstveno sam ostao uz nju. Vjeran sam joj, to je moja stranka, više nijedna druga stranka. Svoje ću dužnosti obavljati u okviru HDZ-a', rekao je Šeks.

S obzirom na to da je svoj govor u Saboru Kosor održala na rubu suza, novinari su upitali Šeksa je li joj možda sugerirao da se suzdrži od velikih emocija.

'Nisam ja njoj ništa sugerirao. Stvar je emotivnog pristupa i tu se čovjeku ne može narediti ni zapovjediti. Srce govori svojim jezikom', rekao je Šeks

Na opasku novinara da je on uspio suspregnuti srce i emocije, Šeks je kazao da im se to možda samo čini.

No, govori Šeksa i Kosor u sabornici nisu dobro sjeli šefu stranke Tomislavu Karamarku. 'Mislim da to nije dobro za stranku. Sve je to već bilo rečeno na Klubu. Smatram da je to unutarstranački problem, ali gospoda su si dopustila ponoviti svoje monologe i to je legitimno', rekao je Karamarko