PUKA KOINCIDENCIJA

Šef Nadzornog odbora Ine, ujedno predsjednik Visokog časnog suda HDZ-a, ipak neće krojiti političku sudbinu uhićenog Škugora. Evo tko će to obaviti

29.08.2022 u 16:02

Bionic
Reading

'To je koincidencija', odgovorio je premijer Andrej Plenković na današnju primjedbu novinara da je Damir Mikuljan, predsjednik Nadzornog odbora Ine, ujedno predsjednik Visokog suda časti HDZ-a. I na tome je stalo. Taj sud ionako neće odlučivati o stranačkom članstvu uhićenog direktora Inina Sektora za trgovinu prirodnim plinom Damira Škugora. Njegovu političku sudbinu zapečatit će Sud časti zagrebačkog HDZ-a

Baš kao što je pljačka Ine prošla ispod radara Nadzornog odbora kompanije, nečasne radnje HDZ-ovca Škugora neće se, kako stvari stoje, naći ni na stolu predsjednika Visokog suda časti vladajuće stranke i NO-a Ine.

'Ne poznajem tog gospodina. To što je netko na nekoj nižoj razini u Ini član stranke, ili da je član nekog našeg područnog odbora, to je tako. Prema njemu će djelovati stranačka tijela i nadležna gradska organizacija. Nije to čovjek koji ima bilo kakav upliv u politiku HDZ-a', rekao je šef stranke, premijer Andrej Plenković.

Upitan može li Škugor ostati član stranke, rekao je da će Gradski odbor HDZ-a i Sud časti odmah djelovati. 'U ovakvim situacijama, ako se ovo pokaže istinitim, nije realno', odgovorio je.

Stanko Gačić, čelnik maksimirske podružnice HDZ-a, potvrdio je danas Hini da je protiv Škugora pokrenut stegovni postupak i upućen na Sud časti zagrebačkog HDZ-a, a koji će pod ravnanjem izvjesnog Željka Šabana donijeti odluku o stegovnoj mjeri.

Na stranici GO-a HDZ-a nabrojene su brojne interne organizacije, odbori i povjerenstva stranke s detaljnim popisima članova, ali o područnom Sudu časti nema baš nikakvog traga. Više informacija bit će poznato nakon što GO HDZ-a odgovori na predmetni upit tportala.

  • +9
Privođenje Škugora na ispitivanje Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac/Cropix

'Jutros smo imali telefonsku sjednicu HDZ-ova Područnog odbora Gradske četvrti Maksimir, jednoglasno smo donijeli odluku da se pokrene stegovni postupak protiv Damira Škugora i to smo proslijedili zagrebačkom Sudu časti', rekao je Gačić.