NAKON IVICE TODORIĆA

Šef Adrisa se neće zaliti ledom, ali će uplatiti donaciju

28.08.2014 u 16:17

Bionic
Reading

Svjetski humanitarni trend 'ledenog izazova' stigao je i u Istru. Naime, vlasnik Agrokora Ivica Todorić zalio se ledenom vodom i izazvao predsjednika Uprave Adrisa Antu Vlahovića da se pridruži globalnoj akciji Ice Bucket Challenge

Todorić je uz Antu Vlahovića, prema pravilima ledenog izazova, nominirao još dvoje kandidata: akademkinju Vidu Demarin te atletičarku Anu Šimić, a kako je riječ o humanitarnoj akciji kojom se nastoji senzibilizirati javnost za potrebe oboljelih od amiotrofične lateralne skleroze (ALS), nominirani moraju prihvatiti izazov ili uplatiti donaciju.

'Dijelim vrijednosti koje promiču dobrotu i solidarnost s onima kojima je pomoć najpotrebnija', izjavio je Ante Vlahović, izrazivši i ovog puta spremnost pridružiti se novoj aktualnoj humanitarnoj akciji. No, kako neslužbeno doznajemo, ipak neće biti zalijevanja ledenom vodom, nego će šef Adrisa donirati određeni novčani iznos za pomoć oboljelima od ALS-a.

Oni koji ga pobliže poznaju, vele da osim što mu je humanitarna pomoć osobni fokus, istovremeno nije sklon publicitetu, već radije djeluje u tišini.

Prvi čovjek Adrisa jedan je od najvećih filantropa u nas. Naime, Vlahović je dao oko milijun i pol eura u dionicama Adrisa za pomoć djeci bez roditeljske skrbi te starima i nemoćnima, što je dosad najveća osobna donacija u Hrvatskoj.