SPORNA ZVIJEZDA PETOKRAKA

'SDP-ovci su omalovažili predsjedničku lentu'

22.02.2015 u 10:13

Bionic
Reading

Mladi hrvatski liberali - mladi HSLS-a Splitsko-dalmatinske županije optužili su županijski Forum mladih SDP-a da su omalovažili predsjedničku lentu kao simbol hrvatske državnosti tako što su na svojoj konvenciji, održanoj u subotu u Solinu, pozirali i fotografirali se s lentom s oznakom zvijezde petokrake, koja je, po navodima mladih liberala, oznaka komunističkog totalitarizma.

Mladi HSLS-a su uz priopćenje za javnost proslijedili i fotografiju s Facebook profila novoizabrane predsjednice Foruma mladih SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Franke Oreb na kojoj je s lentom bijele boje sa zvijezdom petokrakom. Fotografija je popraćena tekstom u kojem Oreb uz ostalo zahvaljuje delegatima koji su joj 'iskazali povjerenje i izabrali je za svoju prvu predsjednicu'.

Mladi HSLS-a Splitsko-dalmatinske županije u priopćenju navode kako se poziranjem s lentom sa zvijezdom petokrakom pokušava 'na krajnje neprimjeren način omalovažiti predsjednička lenta kao simbol hrvatske državnosti'.

'Na taj način otvoreni su novi ideološki sukobi na političkoj sceni koji naše društvo predugo opterećuju. Žalosti nas činjenica da se organizacija mladih SDP-a ne bavi pitanjima mladih poput nezaposlenosti, nego je opterećena ideološkim temama, fašistima i komunistima, '41 i '45 godinom i slično dokazujući kako se u političkom smislu nisu udaljili od svojih političkih prethodnika, baštinika komunističkog totalitarizma', smatraju Mladi HSLS-a.

Ističu kako podržavaju antifašizam i njegove vrijednosti. 'Ali kao liberali želimo jasno razgraničiti antifašizam i totalitarni komunistički režim kojeg se nažalost mladi SDP-ovci i danas teško odriču. Izgleda da je Ivo Josipović bio u pravu - SDP-u spasa nema', zaključuje se u priopćenju Mladih HSLS-a.

Iz Foruma mladih SDP-a Splitsko-dalmatinske županije u priopćenju pak ističu kako je 'na bijeloj lenti kao simbolu pobjede, koja je uručena novoizabranoj predsjednici, istaknut prepoznatljivi simbol antifašizma, kojim se Forum mladih SDP-a izuzetno ponosi'.

U priopćenju, kojeg potpisuje novoizabrana predsjednica Foruma mladih SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Franka Oreb, se navodi i kako je Oreb u svom govoru uz ostalo istaknula kako Forum mladih SDP-a 'mora biti svjestan vrijednosti koje baštini, pa tako i antifašizma, kao i demokratskih vrijednosti nove Europe'.