manjinski vijećnici

SDP-ovci otkrili koga će podržati na dopunskim izborima u Primorsko-goranskoj županiji

31.08.2021 u 11:25

Bionic
Reading

SDP i koalicijski partneri podržat će na dopunskim izborima za predstavnike manjina u Županijskoj skupštini Primorsko-goranske županije, listu SDSS-a nositeljice Vesne Blanuše, i nezavisnu listu talijanske manjine Iva Vidotta, rekao je u utorak Zlatko Komadina.

Predsjednik SDP-ove županijske organizacije i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina izvijestio je na konferenciji za novinstvo da se biraju dva vijećnika srpske nacionalne manjine i jedan talijanske.

Naime, prema izbornom zakonu, ako se na redovitim izborima ne izabere utvrđeni broj vijećnika nacionalnih manjina, održavaju se dopunski izbori.

"Važno je da su sami predstavnici nacionalnih manjina predložili svoje predstavnike za izbore", rekao je Komadina. 

Ovi izbori održat će se 3. listopada, a kandidacijske liste s najmanje četiri člana moraju se predati do 7. rujna, izvijestio je Vojko Braut, koji vodi SDP- ov koalicijski izborni stožer.

Na pitanje novinara može li se promijeniti odnos snaga u Županijskoj skupštini nakon ovih izbora, Komadina je rekao da bi se, ako se izaberu sva tri vijećnika koje podržava SDP, broj vijećnika njihove koalicije izjednačio s drugom grupacijom, iz koje je nakon izbora izabran predsjednik Županijske skupštine Marko Boras Mandić (Unija Kvarnera).