Savršeni kasnoljetni snack

Savršeni kasnoljetni snack

29.08.2011 u 16:01

Bionic
Reading

Savršeni kasnoljetni snack

Kasnoljetni, predvečernji snack je baš to što čovjeku treba nakon prvih radnih dana. Podsjeća na godišnji dovoljno da ne izaziva nostalgiju za istim, a krijepi i priprema za lagani ulaz u jesenski radni ritam. Pomalo - je glavna vibra ove salate s rabarbarom i snacka s kruškama.

Uz to je najbolje popiti čašu hladne Malvazije ili kakvog fiinog bijelog vina. Ako ste pritom u dobrom društvu radni tjedan vam neće tako teško sjesti na želudac ;).


Salata s rabarbarom, rikolom i mladim kozjim sirom

Za dvije osobe

250 g rikole
150 g mladog kozjeg sira
stručak rabarbare
žlica meda od bagrema
maslinovo ulje
aceto balsamico
sok 1/2 limuna
sol

Zagrijte pećnicu na 180 C
Rabarbaru isperite pod mlazom hladne vode, nasjeckajte na komadiće i smjestite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Prije nego je stavite u pećnicu prelijte je žlicom meda od bagrema ili nekog kojeg u tom trenutku posjedujete. Stavite u pećnicu na 15ak minuta dok rabarbara ne omekša i poprimi zlatnozelenorozažutu boju.

Izvadite iz pećnice i stavite sa strane. U posebnu posudu smjestite rikolu, narežite mladi kozji sir na kockice i dodajte prepečenu, mednu rabarbaru. Začinite s maslinovim uljem, acetom, par kapi limuna i soli. Dobro promiješajte i servirajte uz par kriški prepečenog kruha i čašu hladnog bijelog vina.


Snack s kruškama, Grana Padanom i rikolom

Za dvije osobe

1, 2 zelene reske kruške
50/100 g Grana Padana
šaka rikole
maslinovo ulje
sol
papar
med

Narežite kruške na kriške, dodajte Grana Padano, rikolu i sve smjestite na drvenu dasku ili kakav pladanj. Prelijte s maslinovim uljem, medom, dodajte soli, papra i guštajte!

Čaša dobro ohlađenog bijelog vina - must have

Gruvii!