drugačija pomoć

Savez društava 'Naša djeca' pruža psihosocijalnu podršku djeci Banovine

12.01.2021 u 15:07

Bionic
Reading

Savez društava "Naša djeca" Hrvatske u koordinaciji s društvom “Naša djeca” Zabok organizira psihosocijalnu podršku za djecu i njihove roditelje iz potresom pogođene Banije koji su privremeno smješteni u Mariji Bistrici, Crikvenici, Vinodolu, Opatiji, Lovranu i Rijeci.

Za djecu Banije koja su s obitelji smještena u hotelu „Kaj“ u Mariji Bistrici, Hotelu “International” u Crikvenici, te u privatnim smještajima u Vinodolu, Opatiji, Lovranu i Rijeci organizirane su kreativne radionice, proslave rođendana te program pripovijedanja bajki "Bajkaonica", priopćio je u utorak Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske.

Navode da svaki tjedan educirane pripovjedačice i volonteri iz društava "Naša djeca" Zabok, Bjelovar, Sv. Križ Začertje, Crikvenica, Vinodol i Opatija pričaju bajke, organiziraju kreativne aktivnosti, igraonice, rođendaonice i ostale animacijske sadržaje kako bi djeci iz Petrinje, Siska i Gline pomogli da se lakše nose s doživljenim stresom i boravkom daleko od svog doma.

Uključeni volonteri i djeca iz društava "Naša djeca" ističu kako su zahvalni i sretni što mogu doprinijeti, barem jednim djelićem svojeg vremena, da prijateljima u mjestima razorenim potresom, olakšaju nakratko teške trenutke.

Iz Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske kažu kako su od prvog dana razornog potresa na području Banije zajedno s brojnim volonterima iz svoje mreže društava "Naša djeca" počeli s pružanjem prvih oblika psihosocijalne podrške za djecu i roditelje raseljene po cijeloj Hrvatskoj.

Prilikom posjeta djeci i roditeljima smještenim u hotelu "Kaj" u Mariji Bistrici, dopredsjednica Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske, Sonja Borovčak, naglasila je važnost aktivnosti koje njihova društva provode za djecu u trenutnoj kriznoj situaciji.

"Sve vrijedne humanitarne akcije mreže Saveza društava 'Naša djeca' Hrvatske koju čini više od 100 lokalnih društva 'Naša djeca', dogovaraju se s koordinatorima na terenu i nastavit će se i dalje prema potrebama djece i roditelja. Veliki trud i suosjećanje svih naših volontera se nastavlja u skladu s našom vizijom po kojoj brinemo o djeci od 1950. pokazujući da i u najtežim trenucima ova najstarija organizacija za djecu, koja već 70 godina brine za djecu, ima svoje veliko srce diljem Hrvatske“, poručila je Borovčak.

Iz Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske pozivaju građane da im donacije uplate na žiro-račun Saveza DND Hrvatske IBAN broj: HR5823600001101338005, opis plaćanja: “Za djecu Banovine”.