KRIZA NA VRHUNCU

Sastanak na tajnoj lokaciji: Bernardić se povlači s čela SDP-a?

16.09.2018 u 10:51

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić danas bi trebao ostalim članovima vodstva stranke obznaniti hoće li se sam povući s čela stranke. Ako se ne povuče, bit će pokrenut postupak njegove smjene

Na tajnoj lokaciji u Gorskom kotaru danas će se s Davorom Bernardićem sastati Predsjedništvo SDP-a. To je nastavak razgovora koji je dio predsjedništva stranke s Bernardićem imao u petak.

Tada su neki članovi vodstva stranke navodno uvjeravali svog predsjednika da se sam povuče, ali on je to odbio. Dobio je rok do nedjelje da se odluči hoće li sam otići, a u protivnom će biti pokrenut postupak za njegovu smjenu, piše 24 sata.

Na sastanku u petak, prema neslužbenim informacijama, bilo je osmero od dvanaestoro članova Predsjedništva - Zlatko Komadina, Ivo Jelušić, koji je, kako doznajemo, imao i najaktivniju ulogu u nagovaranju Bernardića na uzmak, Fred Matić, Franko Vidović, Nenad Livun, Ivana Posavec Krivec, Arsen Bauk i Rajko Ostojić - te stranački tajnici Nikša Vukas i Davorko Vidović,

Navodno je velika većina članova Predsjedništva za Bernardićevo povlačenje. 'U slučaju da Bernardić ustraje u odbijanju da se povuče, aktivirat će se postupak njegove smjene, a tada bi mogao računati na podršku samo jednog, najviše dvaju članova Predsjedništva' tvrdi izvor Jutarnjeg lista.

Njegovoj smjeni usprotivio bi se, tvrdi taj izvor, samo Nenad Livun, zagrebački SDP-ovac i predsjednik Foruma mladih, kojeg smatraju dijelom Bernardićeva najužeg unutarstranačkog kruga, a možda i Romana Jerković.

  • +17
Sjednica Glavnog odbora SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL