Šarene narukvice prijateljstva koje život znače!!!

Šarene narukvice prijateljstva koje život znače!!!

06.09.2013 u 19:27

Bionic
Reading

Ova predivna djeca u Africi žive od jednog dolara na dan. Neka su bolesna, druga su gladna, a treća pak nemaju ni poštene cipele. Izaberite svoju narukvicu i započnite neraskidivo prijateljstvo s ovim malim anđelima.


Malo je Hrvata koji nisu čuli za Mali Dom u Keniji. Utočište je to za ostavljenu i djecu s hendikepom, koje u Keniji vodi hrvatski misionar fra Miro Babić.

I sama sam imala čast upoznati fra Mira dok sam radila Misiju Zajedno na Hrvatskoj televiziji. Ako me pamćenje dobro služi fra Miro je došao u studio direktno iz Sabukie kako bi promovirao "Put dobrote" dokumentarac o Malom Domu koji snimio Mario Kokotović, a režirao ga je Jakov Sedlar po scenariju novinarke Anite Malenice. Škicnite ga malo pa da nastavimo ovu lijepu priču koja može biti još i ljepša ukoliko se svatko od vas na bilo koji način uključi u nju.

Vjerujem da su sada mnogi od vas dobili želju na neki način pomognu Malom Domu. Načini su razni. Jedan od načina je volontiranje koje su izabrali primjerice Ana, Filip i Mijo. Mladi su to volonteri iz Hrvatske koji su svoje djelovanje započeli u Malom Domu u Africi, a nastavili su ga i po povratku u Hrvatsku.

Filip i Mijo zagrebački su asfalt na par mjeseci zamijenili kenijskim prašnim cestama. Filip je dvaput prebolio malariju, do sirotišta je pješačio više od 4 kilometra na dan, živio je bez struje. 'Moraš bit svjestan i ne biti naivan da ne možeš spasiti kontinent, možeš pomoći tom jednom djetetu da se nasmije 5 puta.', prepričava Filip.

'Kad odvojiš malo od sebe, na nekoj strani pokreneš nešto veliko. Ljudima je teško povjerovati da se tamo doista živi s 1 dolar na dan', priča mi Ana.

Gotovo svi koji su posjetili Afriku složni su u jednome. Oko Afrike se, kažu, ne treba stvarati patetika, ali im treba pomoći. 'Mislio sam da ću ja promijeniti Afriku, no desilo se potpuno obratno; Afrika je promijenila mene', kaže fra Miro.

Skroman je čovjek taj fratar. Jerbo promijenio je on itekako Sabukiu. Tamo su mu itekako zahvalni što najbolje demonstrira sljedeći video:

No, u Malom Domu ima još posla preko glave. Prioritet je obnoviti srednju školu jer to je jedini način da ovih dvjestotinjak djece dobije priliku za bolju budućnost. Treba obnoviti staru zgradu, promijeniti krov, urediti toalet za djevojčice i dječake, a ima ih 200. Potreban je namještaj, igrališta, knjige, pribor za školu.

Fra Miro je siguran da će u tome i uspjeti. Sredstva skuplja na sve načine: od izravnih uplata do prodaje narukvica.

Hej, Ja sam Junice. Imam 5 godina i brzo ću u školu. Najlakša sam u Malom domu pa me svi volonteri rado nose. Zbog toga su me malčice razmazili, pa šta. Hvala vam što nosite naše šarene naruvice prijateljstva. Na mojim rukama sve su preduge, ali baš su mi super. Veliku pusu vam šaljem.

Olaaaa, ja sam Dennis, imam 7 godina i šuškam dok pričam. Nisam baš najbolji u školi, loše čitam svahili, a teeeeek engleski. Ali sam šarmantan i najbolji sam fotograf u Malom domu, a volonteri mi uvijek dopuste da fotografiram s njihovim aparatima. Bit ću sigurno dobar kad odrastem. Ej ekipa, hvala vam što nosite naše narukvice prijateljstva. :)

Ja sam čelična cura Malog doma. Pronašli su me na ulicama Nakurua pa ne znamo baš koliko imam godina. Fra Miro mi je dao ime Faith, fora jel' da. Volim kad se on pojavi na vratima Malog doma, a ja se zatrčim i snažno ga poljubim. U Maloj školi sam najbolja, da, da…. a ubrzo ću krenuti u osnovnu školu, jedva čekam. Snažni zagrljaj od mene svima vama. :)

Ja sam Josephat, imam 8 godina i najbolji sam učenik u razredu. Please, može li mi netko objasniti što znači riječ 'fakin' jer me volonteri stalno tako zovu? Thanx što nosite narukvice Friend with Small Home!!!! Baš je super što ste naši frendovi. E da, još nešto, aj šerajete dalje našu priču. Tenksić. ;)



Ja sam Jane. Imam 5 godina, isto kao Junice pa ćemo skupa u školu. Nedavno mi je fra Miro nabavio protezu za desnu nogu, jer se moja nožica baš nije htjela razvijati. Ali otkako imam protezu mogu čak i trčati i više nikome ne dopuštam da me nosi. Hvala vam što pomažete naš Mali dom i mom najdražem fra Miri olakšavate da se brine o nama. Pusaaaaaa! :)

Pletene kožne narukvice izrađene su od bojene kravlje kože i ukrašene perlicama. Kombinacija perlica je gotovo na svakoj narukvici različita. Za Mali dom ručno ih izrađuje lokalno stanovništvo, uglavnom pripadnici plemena Masai i Samburu, oni ih i nose u nizovima na rukama.


Izaberite svoju narukvicu i započnite neraskidivo prijateljstvo s ovim malim anđelima. Cijene jedne narukvice je 25 kn.

Fra Miro sa svakim novčićem pomakne novi veliki kamen koji stoji na putu Malog Doma. Zahvalni smo za svaki sweetie, olovku, gumicu, šiljilo, plastelin koje nam fra Miro može kupiti s vašom pomoć.

U nastavku se nalaze tehničke informacije.

Možete nam poslati fejs poruku ili pisamce na adresu Small Home, P.O. Box 111, 20109 Subukia KENYA

Ako mislite da nam možete pomoći ovo je račun na koje možete uplatiti svoju donaciju.

KUNSKI RAČUN:


Naziv primatelja: Humanitarna udruga "Put dobrote"
Medarska 56 B, 10000 Zagreb
Broj računa IBAN (u PBZ): HR5123400091110539216
Opis plaćanja: Donacija za humanitarnu pomoć Subukia

AFRIČKI RAČUN (u eurima):

BENEFICIARY
Name: MIROSLAV BABIC
Address: P.O.BOX 111, SUBUKIA-KENYA
Registred office: NAKURU BRANCH,
Country: KENYA,
Account/IBAN of the Beneficiary: 22120026545200
BENEFICIARY'S BANK BIC (SWIFT address): KCOOKENA
Bank's name: COOPERATIVE BANK
Bank's address: P.O.BOX 2982, NAKURU (20100) KENYA
Bank's registred office: NAKURU BRANCH CODE 11006
Bank's country: KENYA

Uplate se također mogu izvršiti i na devizni račun udruge Put dobrote:
Name of the payee: Humanitarian Organisation "The Way of Kindness", Medarska 56 B, HR-10000 Zagreb, CROATIA
Account number of the payee (IBAN): HR51 2340 0091 1105 3921 6
SWIFT code: PBZGHR2X
Credit authorization number: HR18 3000
Payment description: Donation for humanitarian aid

Za sve ostale upute kao i za volontiranje se možete javiti putem facebook stranice Mali Dom.