počast svim žrtvama

Sandra Benčić učinila ono što Pupovac nije smio: Bacila vijenac u Dunav

19.11.2023 u 15:57

Bionic
Reading

Počast civilnim žrtvama rata u Vukovaru u nedjelju su bacanjem vijenca u Dunav kod Veslačkog kluba Vukovar odali članovi Možemo Osijek i koordinatorica stranke Sandra Benčić

"Život svake nevine žrtve vrijedi jednako i kod ubojstva nevinih ne smijemo raditi razliku ni po kojoj osnovi. Samo priznavanjem i žaljenjem zbog patnje svih koji su je iskusili, i kažnjavanjem odgovornih, moći ćemo doista izgraditi trajni mir i okrenuti se budućnosti", poručili su iz Možemo u objavi na društvenim mrežama.

Koordinatori Možemo, Sandra Benčić i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, jučer su sudjelovali i u vukovarskoj Koloni sjećanja, te položili vijence i na vukovarskom groblju te na Ovčari.

Podsjetimo, na istom mjestu sličnu komemoraciju, kao i svake godine, planirao je izvesti i SDSS na čelu s predsjednikom Miloradom Pupovcem, no odustali su nakon prijetnje saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Stipe Mlinarića - Ćipe da će tijelima formirati živi zid i tako spriječiti SDSS-ovce u svom naumu.

  • +8
Konferencija za medije predsjedništva SDSS-a Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX