sramota u koloni

Policija istražuje tko je vikao 'Za dom spremni' u Vukovaru

19.11.2023 u 15:13

Bionic
Reading

Iz PU vukovarske srijemske potvrdili su nedjelju da policija provodi aktivnosti vezane uz sporadične uzvike "za dom spremni" koji su se jučer čuli u Vukovaru tijekom prolaska kolone sjećanja.

"MUP je nadzirao događaj i u tom smislu provode se aktivnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane i uz tu situaciju", rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

U koloni sjećanja, kojom je u subotu obilježena 32. obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu nalazilo se, po podacima gradskih vlasti Vukovara, 150.000 domoljuba iz Hrvatske i svijeta, a predvodili su je hrvatski branitelji i ratni stradalnici na čelu s pripadnicima HOS-a, koji su 1991. branili Vukovar. Tijekom prolaska kolone gradskim ulicama sporadično su se mogli čuti uzvici "za dom spremni", a pojedinci su dizali i ruke u zrak na pozdrav.

  • +20
Kolona sjećanja u Vukovaru 2023. Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

U koloni sjećanja nalazili su se predsjednik Republike Zoran Milanović te predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade Gordan Jandroković i Andrej Plenković kao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je nekoliko dana ranije poručio kako oni koji misle narušavati dignitet i dostojanstvo vukovarske žrtve u Domovinskom ratu nepriznavanjem vrijednosti Domovinskog rata ili misle u Vukovaru "mjeriti kukuruz", ne trebaju dolaziti 18. studenog u Vukovar.