politički tajnik hdz-a

Sanader: Premijera prozivaju oni koji su bili na strani Rusije

  • Autor: I.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 12.10.2022 16:45
  • Objavljeno 12.10.2022 u 16:45
Ante Sanader

Ante Sanader

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader u srijedu se ogradio od reakcija dijela saborske oporbe na premijerovo impliciranje vanjskih utjecaja, istaknuvši kako su na premijerove riječi žestoko reagirali zastupnici koji su bili na strani Rusije, posebno oni iz Mosta

"Dosta ljudi iz oporbe nije reagiralo, ali interesantno je koji su se pojedinci javili. Očito oni koji su uhvaćeni s rukama u medu", rekao je Sanader novinarima u Saboru. Komentirao je tako oporbene reakcije na izjavu premijera Andreja Plenkovića da je oporba istragu o Ini iskoristila za igrokaz s ispitivanjem bivšeg šefa Janafa, da je to "orkestrirana operacija i akcija točno jasno vidljivih i prepoznatljivih aktera, samo se mora još vidjeti koliko je ona samo unutarnja, a koliko je i vanjska", te je treba ispitati.

Politički tajnik HDZ-a posebno je apostrofirao zastupnike Mosta, rekavši da su na početku agresije na Ukrajinu govorili "rokaj Putine", a sada su iznenađeni kada im se o tome postavi pitanje.

Za saborskog zastupnika Ninu Raspudića rekao je da je na početku agresije bio na strani Rusije, da je na 'daljinskom upravljaču' predsjednika Zorana Milanovića, a sada je "iznenađen i uvrijeđen".

Za saborske zastupnike Mosta rekao je da su odbili glasati za ulazak Finske i Švedske u NATO, a sada HDZ-u dijele lekcije.

Sanader je reagirao i na "govore o demokraciji" predsjednika SDP-a Peđe Grbina.

"Vrhunac svega je kada Grbin u svojim govorima o demokraciji počne uspoređivati našeg premijera sa srpskim predsjednikom. On koji je ovdje u Zagrebu izbacio nekoliko tisuća članova, dekretom smijenio vodstvo stranačkog Gradskog odbora, izbacio 18 zastupnika iz SDP-a, on se sada javlja i drži lekcije o demokraciji", odgovorio je Sanader na Grbinove kritike HDZ-a.

Poručio je i da HDZ neće dopustiti da mu takvi političari dociraju i dijele lekcije.

"Očito su neki zastupnici uhvaćeni s rukama u medu i sada se javljaju. Nije ih potrebno prozivati imenom, oni su se sami prozvali", rekao je Sanader.

Rekaoje i da premijer nije govorio o sprezi oporbe i vanjskih neprijatelja, već da su "indikativne izjave nekih i da se o tome može razgovarati".

"Tako je on rekao, a oni su se sada sami javili i potvrdili", istaknuo je politički tajnik HDZ-a te pozvao da se razmotre izjave nekih zastupnika koje su davali o Rusiji u cijelom periodu od početka agresije na Ukrajinu.

"Ako netko kaže 'rokaj Putine' u današnje vrijeme, ako to Mostovci kažu, što to znači. Tko danas može navijati za Putina i Ruse?" upitao je Sanader.

Odbacio je i primjedbe novinara da je premijer svojom izjavom u ponedjeljak unio nemir u javni prostor, upitavši unosi li oporba nemir kada govori da su HDZ-ovci veleizdajnici i kvislinzi, unose li Mostovci nemir kada javno navijaju za Putina.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!