TKO IMA VEĆI?

Sanader i Mesić dovezli se u 'starim' automobilima

30.03.2009 u 15:06

Bionic
Reading

Objavljivanje cijene skupocjenog blindiranog BMW-a koji je HDZ kupio svom šefu Sanaderu stavilo je pod povećalo javnosti limene ljubimce ostalih državnih i lokalnih glavešina

Salva kritika na račun kupnje u doba krize automobila koji vrijedi oko četiri milijuna kuna Sanadera je ponukala da objavi da BMW ide na prodaju. Svejedno sumnjamo da će dobiveni iznos, koji će, naravno, biti puno manji od iznosa za koji je automobil kupljen, završiti u državnoj blagajni.

Ulje na vatru dodali su i sindikalisti koji su izračunali da je za iznos potrošen na novi BMW premijera Ive Sanadera tijekom cijelog ožujka mogla živjeti 651 četveročlana obitelj te da bi 1.911 radnika koje rade za minimalac trebalo raditi cijeli mjesec za premijerov automobil.

Sanader se stoga u ponedjeljak na sjednici državnog vrha odlučio pojaviti u nešto skromnijem automobilu. Odsada će koristiti državni BMW koji odgovara sigurnosnim standardima propisanim za prijevoz stićenih osoba. Ni predsjednik Mesić nije stigao u blindiranom terencu o kojem se također pisalo, dok se ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić dovezao u luksuznom VW Phanteonu.

Milan Bandić nedavno je u vozni park Poglavarstva uvrstio i novi Passat R36 kojim se svakodnevno služi. U serijskoj izvedbi taj automobil stoji 383.963 kune, a s dodatnom opremom i do 500 tisuća kuna.

Gradonačelnik Ploča Ante Karamatić kupio je iz gradskog proračuna novo vozilo Audi A6, koje je najskuplje u svojoj klasi, za 659 tisuća kuna. Nije se libio novac poreznih obveznika potrošiti i na luksuzni paket dodatne opreme: kožna sjedala, navigacijski sustav s DVD-om, višenamjenski sportski kožni upravljač, grijanje sjedala vozača i suvozača, lakometalne naplatke sa sedam dvostrukih krakova, paket S line, analogni i digitalni TV prijem...