UDOMAĆIO SE

Sanader dobio ured u Demetrovoj

03.12.2010 u 15:30

Bionic
Reading

Kako doznajemo, Ivo Sanader će iskoristiti sve što mu se nudi kao saborskom zastupniku pa bi tako uskoro trebao useliti u ured u saborskoj zgradi u Demetrovoj ulici

Nezavisni saborski zastupnik i bivši HDZ-ov premijer Ivo Sanader koji je od povratka u politiku i Sabor trn u oku bivšim podređenim kolegama, navodno uskoro useljava i u saborski ured u Demetrovoj ulici.

Vijest se pročula na dan prisege HDZ-ovke Biance Matković u Saboru. Ona se, naime, smatra jednom od Sanaderovih vjernih sljedbenika, a da među njima postoje određeni dogovori, može se pretpostaviti iz činjenice da je dala ostavku na mjesto državne tajnice u Ministarstvu gospodarstva i odlučila se vratiti u Sabor nedugo nakon Sanaderova povratka u politiku.

U Službi za odnose s javnošću Hrvatskog sabora rekli su nam, s obzirom na to da je Sanader u SAD-u, da ne mogu reći useljava li se on u Demetrovu ili ne, ali kažu kako na to ima pravo svaki zastupnik pa tako i Sanader te da je ta zgrada uređena upravo zato da zastupnici koji nemaju ured u središnjoj zgradi Sabora mogu imati svoje radno mjesto.

S obzirom na razvoj događaja, nameće se pitanje hoće li ured u Demetrovoj postati baza Sanaderova pokreta protiv bivših najbližih suradnika, a današnjih protivnika Vladimira Šeksa i Jadranke Kosor koji, kako tvrdi Sanader, provode medijsku hajku i nagovaraju ljude da svjedoče protiv njega. Ako vjerujemo riječima odbjeglog premijera, on 'ne želi rušiti Vladu koju je godinama stvarao nego boriti se protiv nedemokratskih procesa'.