porezno rasterećenje

Samobor i Sveta Nedelja uvode najniži porez na dohodak u Hrvatskoj

01.12.2023 u 12:56

Bionic
Reading

U gradovima kojima upravlja stranka Fokus, Samoboru i Svetoj Nedelji, građani će plaćati najniže stope poreza na dohodak u Hrvatskoj, istaknuli su u petak predstavnici te stranke na konferenciji za novinare u Saboru

Sveta Nedelja je nižu stopu poreza na dohodak spustila na 18 posto te na 28 posto višu dok je Samobor nižu stopu spustio na 18 posto te na 27 posto višu, istaknuo je saborski zastupnik Fokusa Dario Zurovec.

Predsjednik Fokusa Davor Nađi rekao je da unatoč tome što smanjuju poreze riječ je o gradovima koji se nalaze na listama najboljih za život, poslovanje i investicije.

Riječ je o gradovima koji od ranije nemaju prirez i godinama smanjuju porezna opterećenja, kazao je Nađi i odbacio da je riječ o podršci poreznoj reformi Vlade. "Vlada zapravo kasni za nama".

"Ne vidim niti jedan HDZ-ov grad da je to napravio, da HDZ to stvarno misli, može i zna napraviti donio bi odluku da se na razini cijele Hrvatske spusti porezna stopa na 18 posto, što smo mi predlagali ”, dodao je.

Gradonačelnica Samobora Petra Škrobot naglasila je da uz porezna rasterećenja njezin grad je ranije smanjio komunalnu naknadu i komunalni doprinos te da unatoč tim smanjenjima i dalje ulaže u velike infrastrukturne projekte, poput škola, dvorana i vrtića. "Želimo našim građanima osigurati što bolju kvalitetu života", kazala je.

Tportal je i na WhatsAppu

 

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'