NA OSOBNI ZAHTJEV

Saborski odbor za smjenu Nevena Jurice

27.07.2009 u 11:55

Bionic
Reading

Saborski Odbor za vanjsku politiku jednoglasno je u ponedjeljak predložio predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću da s mjesta stalnog hrvatskog predstavnika pri Ujedinjenim narodima razriješi Nevena Juricu koji je to osobno zatražio, doznaje se iz toga odbora

ZAGREB - Hina doznaje da se o imenovanju novog predstavnika pri UN-u u ponedjeljak nije raspravljalo.

Jurica je trenutačno u Zagrebu zbog bolesti, a sredinom lipnja Kontrolna služba Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH (MVPEI) nakon nadzora podnijela je protiv njega kaznenu prijavu.

Uprava za financijsko-materijalne poslove toga ministarstva kontrolom je utvrdila nepravilnosti u poslovanju Stalne misije pri Ujedinjenim narodima, naveo je tada MVPEI u svome priopćenju o kojem je izvijestilo sva nadležna tijela.

Nezadovoljstvo radom veleposlanika Jurice u više je navrata izrazio i predsjednik Stjepan Mesić, a o nenamjenskom trošenju proračunskog novca u hrvatskoj misiji pri UN-u pisali su i hrvatski mediji.

Odbor je na sjednici jednoglasno podupro i osobni zahtjev za razrješenje veleposlanika u Rumunjskoj i Moldaviji Ivice Maštruka.