PRAVAŠKA PORUKA

'Sabo bi trebao graditi ludnicu, a ne zatvor'

13.04.2010 u 13:55

Bionic
Reading

Vukovarski HSP poručio je u utorak gradonačelniku Željku Sabou da 'ne gradi zatvor, nego ludnicu', pravdajući takvu svoju poruku 'manjkom i logike i zdravog razuma na političkoj sceni grada Vukovara'

Pravaši smatraju da su nakon najavljenih kaznenih prijava gradonačelnika Saboa protiv čelnih ljudi Vukovarske gospodarske zone, inače HDZ-ovaca, pa odgovora iz HDZ-a najavom kaznenog prijavljivanja gradonačelnika zbog kršenja Statuta i nepoštivanja odluka Gradskog vijeća, potom razvrgavanja suradnje HDZ-a i SDSS-a, jedino rješenje za Vukovar – novi izbori.

'U HDZ-u lažu kad najavljuju kaznenu prijavu protiv gradonačelnika, jer protiv njega zbog kršenja Statuta mogu samo pokrenuti postupak raspisivanja referenduma za razrješenje. Laž je i da SDSS neće biti ni s kim u koaliciji jer njima nije bitno s kim su na vlasti, nego samo da su na vlasti. I iz SDP-a lažu kad kažu da neće u koaliciju sa SDSS-om', poručio je HSP-ovac Petar Macut.

Prošloga je tjedna HDZ najavio kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Sabe, pa im je ovaj odgovorio da će 'u Vukovaru graditi zatvor, jer kandidata za njega ima'. Uskoro je stigla i potvrda o razvrgavanju suradnje HDZ-a i SDSS-a, što otvara brojne kalkulacije i moguća preslagivanja na političkoj sceni.

Većinu u Gradskom vijeću do sada je imao HDZ sa svojih 11 vijećnika i u koaliciji s dvojcem iz HSP-a Dr Ante Starčević te potporu trojice SDSS-ovaca, dok je SDP sa 13 vijećnika bio u oporbi.