'seksualni napad'

Rubiales se izjasnio nedužnim zbog poljupca u usta nogometašice

15.09.2023 u 15:00

Bionic
Reading

Donedavni predsjednik Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) Luis Rubiales, optužen za "seksualni napad" jer je poljubio u usta nogometašicu Jennifer Hermoso, rekao je u petak na sudu u Madridu da se ne osjeća krivim

Španjolsko državno odvjetništvo zatražilo je istovremeno od istražnog suca da zabrani Rubialesu približavanje na manje od 500 metara igračici, koja ga je prijavila odvjetništvu zbog poljupca po završetku Svjetskog prvenstva. Državno odvjetništvo traži da mu se zabrani i komuniciranje s igračicom, direktno ili preko posrednika, te da se on javlja na sud svakih petnaest dana. Sudac Francisco de Jorge tek treba odlučiti o tom zahtjevu.

Rubiales je u petak došao na sud u Madridu u pratnji svoje odvjetnice na poziv istražnog suca. Ispred zgrade suda okupili su se brojni novinari, ali 46-godišnji Rubiales nije davao izjave. Izvor sa suda je kasnije rekao novinarima da se izjasnio nedužnim. Odgovarao je tijekom sat vremena na sva pitanja suca i odvjetnika.

Odvjetnica nogometašice Hermoso, Carla Vall, ponovila je da njena klijentica "nije dala dopuštenje za poljubac u usta" i da je "čitav svijet vidio snimku".

Rubiales je još od 20. kolovoza, kada je u Sydneyu poljubio 33-godišnju Hermoso prilikom dodjele zlatnih medalja, tvrdio da je poljubac bio "usuglašen" i "obostran" uslijed euforije zbog pobjede od 1-0 nad Engleskom. Unatoč brojnim kritikama odbijao se povući s dužnosti koju je obnašao od svibnja 2018. Ostavku je dao tek nakon što je španjolsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu zbog "seksualnog napada" i "prisile".

Hermoso, koja se trenutačno nalazi u Meksiku u svom klubu Pachuca, rekla je ranije ovog mjeseca državnom odvjetništvu u Madridu da nije odobrila Rubialesu poljubac te da je RFEF pritiskao nju, njenu obitelj i prijatelje da zaštiti Rubialesa. Pachuca je izvijestila da Hermoso neće davati izjave medijima te da je usredotočena na igranje nogometa.

Španjolski nogometni savez trenutačno vodi Pedro Rocha, 68-godišnji potpredsjednik RFEF-a, koji je 10 godina bio predsjednik nogometnog saveza zapadne pokrajine Extremadure.

Španjolska, čiji su nogometaši u lipnju osvojili Ligu nacija finalnom pobjedom protiv Hrvatske, želi organizirati Svjetsko prvenstvo za nogometaše 2030. u partnerstvu s Portugalom.