DOSTA KUKANJA!

Ronaldo Španjolcima: Tri dana odmora vam je dosta!

26.06.2012 u 18:25

Bionic
Reading

'Tri dana za odmor je i više nego dovoljno. Španjolci su se tužili da su imali dva dana manje od nas za odmor i pripremu za polufinale. Kao profesionalac, smatram da to nije bitno', smatra Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, kapetan portugalske reprezentacije, smatra da se aktualni europski i svjetski prvaci Španjolci nemaju razloga tužiti jer su za polufinalni ogled na Euru protiv Portugala imali dva dana manje za odmor. Portugal je plasman u polufinale izborio pobjedom nad Češkom 1:0 u četvrtak, dok je Španjolska svladala Francusku 2:0 dva dana kasnije.

'Tri dana za odmor je i više nego dovoljno. Španjolci su se tužili da su imali dva dana manje od nas za odmor i pripremu za polufinale. Kao profesionalac, smatram da to nije bitno. Za utakmicu se morate pripremiti kao i za svaku drugu. Mi se nećemo pripremati za Španjolsku drukčije nego za ostale utakmice. Znamo da ćemo morati odigrati jako dobro ako želimo pobjedu. Spremni smo i pružit ćemo svoj maksimum', velik Ronaldo, strijelac tri pogotka na ovom Europskom prvenstvu. Toliko su zabili Nijemac Mario Gomez, Rus Alan Džagoev i naš Mario Mandžukić, ali potonja dvojica više nisu sa svojim reprezentacijama u turniru.

'Znao sam da će golovi doći. Nije krenulo baš dobro, ali uz pomoć mojih suigrača, krenulo je na tom planu', veli napadač Real Madrida.

Tvrdi da je uoči ogleda protiv Španjolske u Donjecku u srijedu miran i hladnokrvan...

'Takve utakmice su dio mog života. Igram velike utakmice u klubu i reprezentaciji već 10 godina i naviknut sam na to. Odgovornost da, ali pritisak ne'.

'Lijepo je da nakon osam godina i Europskog prvenstva na kojem smo bili domaćini opet imamo priliku plasirati se u finale. Znamo da će nam biti teško, ali još nas samo jedan korak dijeli od toga. Zaslužili smo, igrali smo dobro, ne samo na ovom turniru već i u kvalifikacijama. Sada beremo plodove naših dobrih igara', zaključio je Ronaldo.