PREKIPJELO IM

Roditelji učenika jedne zagrebačke osnovne škole iz protesta ih izveli s vjeronauka

  • Autor: T.Ba.
  • Zadnja izmjena 15.09.2020 19:05
  • Objavljeno 15.09.2020 u 18:48
Osnovna škola Ivana Meštrovića

Osnovna škola Ivana Meštrovića

Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Roditelji učenika šestog razreda, koji ne pohađaju vjeronauk, u zagrebačkoj Osnovnoj školi Ivana Meštrovića jutros su, u međusobnom dogovoru i u znak prosvjeda, izvukli djecu iz škole tijekom trajanja blok sata vjeronauka. Zbog epidemioloških mjera, naime, djeca koja ne idu na vjeronauk ne smiju napustiti učionicu dok njihovi kolege imaju nastavu

Učenici 6. razreda OŠ Ivan Meštrović, koji ne idu na vjeronauk, danas su s roditeljima napustili školu za vrijeme trajanja blok sata ovog izbornog predmeta koji je usred rasporeda, piše Telegram.

Roditelji su to učinili u znak bunta jer ove nastavne godine nema rješenja za njihovu djecu koju bi škola trebala zbrinuti dok traje ova izborna nastava. Majka jednog od šestaša koji ne pohađa vjeronauk rekla je kako je ponuđeno 'rješenje' diskriminirajuće i stigmatizirajuće. Naime, na početku nastave razrednica im je rekla da za vrijeme vjeronauka moraju ostati u razredu i da sjednu u zadnji red i stave slušalice.

'Sada smo to napravili iz bunta, kao gestu. No nije poanta da mi trošimo svoje radno vrijeme i vodimo djecu van škole, nego da škola zbrine učenike koji ne slušaju vjeronauk', rekla je majka šestaša. Roditelji su se požalili razrednici te uputili pismo ravnatelju Milivoju Margelu koji im još nije ništa odgovorio.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!