MILANOVIĆ O DOGOVORU VLADE I BANAKA

'Rješenje odgovara bankama; Vlada nije napravila ništa'

17.08.2011 u 17:33

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je kako je današnji dogovor vlade i poslovnih banaka u vezi s fiksiranjem tečaja franka na 5,8 kuna na rok od pet godina, dok bi razlika anuiteta između toga fiksiranog i stvarnog tečaja formirala odgođeno potraživanje, rješenje bankara

'Mi bismo voljeli vidjeti točnu strukturu kamatne stope na švicarce, pa da vidimo koliki je trošak nabave novca, trošak osiguranja, rezervacija, koliki je profit - da bude sve transparentno', rekao je čelnik SDP-a.

'Ovo je rješenje koje odgovara bankama, koje ne želim napadati, ali to odgovara bankama, a vlade, nakon velikih riječi i nepotrebnih prijetnji bankama prije tjedan dana, kao da nema i kao da ne postoji', rekao je Milanović u središnjici stranke, dodavši da vlada po običaju nije napravila ništa.

Na upit o prijedlogu imenovanja veleposlanika koji je vlada uputila predsjedniku Republike, Milanović je odgovorio kako je to 'jedno kukavičje jaje' i dodao: 'Vidjet će se sljedećih dana kakvo je to kukavičje jaje u režiji HDZ-a.'

Također je rekao da se u to ne ide neposredno prije izbora jer za tim nema nikakve potrebe. 'HDZ se ponaša kao da će izgubiti izbore. Valjda ne vjeruju da će izgubiti izbore. Svaka stranka, a naročito stranka vlasti, pa i ovako loše vlasti, kada ide na izbore, valjda računa da će na izborima pobijediti', rekao je Milanović.