ZAGREPČANI UZVRAĆAJU UDARAC

'Riječki taksisti mogu u Zagreb kao turisti!'

15.02.2010 u 14:37

Bionic
Reading

Odzvonilo je monopolu zagrebačkih i osječkih taksista! Nakon desetak godina pokušaja ulaska na zagrebačko taksi tržište, koje su mu sprečavali lokalni monopolistički propisi, riječki taksi prijevoznik Kosta Minovski od jeseni ulazi na zagrebačko tržište, otkriva internetski portal zagrebancija.com

Izmjenom Zakona o prometu, riječkom taksi prijevozniku otvorila su se i vrata ulaska na područje grada Zagreba, koje je on odmah objeručke prihvatio.

'Dolazim u Zagreb 1. listopada sa 100 luksuznih limuzina te dva do tri minibusa. Cijene prijevoza biti će iste kao i u Rijeci ili Osijeku. Za pet kilometara vožnje Zagrepčanima ćemo naplaćivati 20 kuna, a za 10 kilometara 40 kuna. Cijena noćne vožnje biti će ista kao i dnevna',  izjavio je za portal Zagrebancija.comKosta Minovski, vlasnik tvrtke Taxi Cammeo.

Minovski je objasnio kako je u posljednje vrijeme nekoliko puta boravio u Zagrebu te razgovarao s ljudima u Gradskoj upravi. Napominje kako je za ulazak u gradsku taksi utakmicu potrebno izmijeniti još nekolicinu propisa, no da su oni neznatni. S gradskim vlastima očekuje dobru suradnju.

'Planiram zaposliti oko 500 kvalificiranih vozača, isključivo s područja Zagreba. Svaki će imati košulju, kravatu i odijelo te svoju karticu. Planiram ih i uredno prijaviti. Naravno, imat ćemo i dispečerski centar, ali trenutačna lokacija još nije poznata', dodao je vlasnik tvrtke Taxi Cammeo koji se prije toga planira proširiti prvotno na osječko tržište gdje dolazi 1. travnja.

Portal zagrebancija.com piše da tvrtka Taxi Cammeo raspolaže sa 22 vozila među kojima su Renault Lagune 3, Škode Octavia i Škode Superb te jedan mini bus marke Renault Traffic.

Koji će auto koristiti u Zagrebu još uvijek nije odlučio, ali ima nekoliko favorita.

'Za aute ćemo odabrati ili Škode Superb, Renault Lagune ili Opel. Svaki će imati satelitsku navigaciju i mnoštvo opreme te će biti dostupan 24 sata dnevno', rekao je na kraju Minovski.

Juraj Šnidarić
, predsjednik Udruge Radio taksi, smatra da će se zakonskim izmjenama od jeseni taksi poskupjeti, a usluga se srozati.

Na najave da će tvrtka Taksi Cammeo iz Rijeke otvoriti svoju podružnicu u Zagrebu i tako smanjiti cijenu usluga što bi vjerojatno svi građani glavnog grada dočekali s oduševljenom Šnidarić samo odmahuje rukom i upućuje nas na tekstove na internetu koji u negativnom svjetlu oslikavaju potencijalnog konkurenta.

'Ma kakvih 500 odijela. Gospodin Kosta Minovski jedva daje uslugu u Rijeci. Ne izdaje račune, voze mu studenti. Nema šanse da on dođe u Zagreb', kaže Šnidarić. On dodaje da Minovski može turistički doći u Zagreb da mu pokažu povijest grada i to je sve. 'Ono što on radi u Rijeci je ispod svakoga nivoa', pojasnio je predsjednik Udruge Radio taksi Zagreb.