KADROVSKA PITANJA

Razrješenja i imenovanja na današnjoj sjednici Vlade

06.09.2012 u 17:07

Bionic
Reading

Vlada je danas raspravljala i o kadrovskim pitanjima, pa je tako Ankica Paun Jarallah, vršiteljica dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje imenovana ravnateljicom, uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, a na temelju provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju

Također, dosadašnja vršiteljica dužnosti direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Boženka Vranar razriješena je, te je temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju i uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Dinko Polić imenovan novim direktorom.

Razriješen je Petar Barišić, supredsjedatelj Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Mađarske o zaštiti mađarske manjine u Republici Hrvatskoj i hrvatske manjine u Republici Mađarskoj. Također je razriješena njegova zamjenica, Jasmina Kovačević Čavlović, kao i članovi Ante Mandarić, Mirko Marković i Šime Šiljeg. Novom supredsjedateljicom imenovana je Daria Krstičević, njezinim zamjenikom Kristian Turkalj, a Petar Barišić, Ingrid Jurela Jarak, Doris Kurtov i Martina Kobeščak Glavan imenovani su novi članovi, kao predstavnici Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstva unutarnjih poslova.

Članica Žalbenog vijeća za područje patenata i topografija u Žalbenim vijećima u području prava industrijskog vlasništva Ljiljana Kuterovac razriješena je na osobni zahtjev, iz razloga što je imenovana na dužnost ravnateljice Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo.

Na prijedlog ministra pravosuđa, koji je ujedno i predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, razriješena je dosadašnja supredsjedateljica Mješovite komisije Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje pravnih pitanja Marina Dujmović Vuković, te predstavnici Davorin Mlakar i Zdenka Pogarčić. Sandra Artuković Kunšt imenovana je novom supredsjedateljicom, a novim predstavnicama imenovane su Jagoda Botički, ponovo Zdenka Pogarčić i tajnik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, koji je predstavnik po položaju.

Isto tako, dosadašnji supredsjedatelj Mješovite komisije Republike Hrvatske i Katoličke crkve za očuvanje kulturne i umjetničke baštine Katoličke crkve Jasen Mesić razriješen je, a novim supredsjedateljem imenovan je Zlatko Uzelac. Predstavnici Branka Šulc, Miljenko Domijan i Jadran Antolović također su razriješeni, a Vesna Jurić Bulatović imenovana je novom predstavnicom, kao i tajnik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, koji je predstavnik po položaju.

Razriješen je i Zvonko Šakić, dosadašnji supredsjedatelj Mješovitog povjerenstva Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje gospodarskih pitanja, te predstavnici Miljenko Pavlaković, Ante-Zvonimir Golem, Milivoj Mikulić i Blaž Žilić, a Boris Lalovac imenovan je novim supredsjedateljem. Novi predstavnici su Vanja Bilić, Marko Krištof, Ružica Beljo Lucić, Ljubica Đukanović te tajnik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, koji je predstavnik po položaju.

Do novih razrješenja i imenovanja došlo je i u Mješovitom povjerenstvu Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske biskupske konferencije za izradu popisa imovine oduzete Katoličkoj crkvi za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine i za izradu prijedloga rješavanja problema, te koordinaciju aktivnosti tijela državne uprave u poslovima povrata imovine. Dosadašnja supredsjedateljica Barica Novosel razriješena je, a novom supredsjedateljicom imenovana je Sandra Artuković Kunšt. Razriješeni su i predstavnici Danica Damjanović, Vesna Goluža, Josip Kraljičković, Sonja Baretić, Boro Dropulić i Ivana Pintar. Novoimenovani predstavnici su Danica Damjanović, Vanja Bilić, Sonja Baretić, Vesna Goluža, Alen Čičak te tajnik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, koji je predstavnik po položaju.

Želimir Janjić, supredsjedatelj Mješovitog povjerenstva Republike Hrvatske i crkava, odnosno vjerskih zajednica, za vjeronauk u javnim školama i vjerski odgoj u javnim predškolskim ustanovama, razriješen je, kao i predstavnici Vini Rakić, Ivan Milanović Litre i Marija Ivanković. Supredsjedateljicom Mješovitog povjerenstva Republike Hrvatske i Katoličke crkve za vjeronauk u javnim školama i vjerski odgoj u javnim predškolskim ustanovama imenovana je Marija Lugarić, a predstavnicima Zdenka Čukelj, Marija Ivanković i tajnik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, koji je predstavnik po položaju.

I na kraju, razriješen je i Dražen Bošnjaković, dosadašnji supredsjedatelj Mješovitog povjerenstva Vlade Republike Hrvatske i crkava, odnosno vjerskih zajednica, za provedbu odredaba Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica i odredaba Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa sklopljenih između Vlade Republike Hrvatske i crkava, odnosno vjerskih zajednica. Također su razriješeni predstavnici Zdravko Marić, Ante Mandarić, Ivan Milanović Litre, Sara-Sanela Butorac i Željko Goršić. Novom supredsjedateljicom imenovana je Jagoda Botički, a Božidar Štubelj, Miljenko Fičor, Vanja Bilić, Ankica Nježić, Ljubica Đukanović, Vesna Jurić Bulatović, Danica Damjanović, Vesna Goluža, Alen Čičak novim predstavnicima, kao i tajnik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, koji je predstavnik po položaju.