PODOLNJAK ZA HRT

'Razmišljamo o Vladi HDZ-Most-SDP'

  • Autor: tportal.hr/HRT
  • Zadnja izmjena 10.11.2015 18:22
  • Objavljeno 10.11.2015 u 18:22
podolnjak_gv

podolnjak_gv

Izvor: tportal.hr / Autor: Ivica Kruhoberec

Robert Podolnjak, član Mosta i budući saborski zastupnik gostujući u emisiji Hrvatska uživo na HTV-u kazao je kako su Most bitne dvije stvari

'Prva stvar je reformski paket i rokovi njegove provedbe s čime ćemo javno izaći kad to definiramo. Drugo je stvar kako provesti te reforme i kakva bi to Vlada mogla biti koja će zajamčiti provođenje reformi', rekao je Podolnjak na HRT-u

Smatra da bi to možda mogla biti manjinska vlada koju bi kontrolirao Sabor i imala bi stalno giljotinu nad glavom. Druga je, kazao je, šira vlada koja bi jamčila provođenje, između ostalog, i teritorijalnih reformi.

Na inzistiranje novinarke kakva je to šira Vlada i od koga je sastavljena Podolnjak je rekao kako bi 'reforme mogla provesti vlada u kojoj bi bili HDZ, SDP i Most'.

'Ne želimo birati između dvije opcije i u toj situaciji bi kao jedan most mogli bi povezati te dvije opcije. Ako izjavljuju oba bloka da su spremni provesti reforme zašto ne bismo bili svi zajedno u Vladi i proveli ih. Most nudi koaliciju jednima i drugi - vladu nacionalnog jedinstva. Bilo bi nam vrlo drago kad bismo okupili što širi spektar. To je mišljenje koje se pojavilo u Mostu jer bi suprotno moglo voditi u jake podjele, a tome nismo skloni', istaknuo je Podolnjak.

U vladi HDZ-Most-SDP smatra da bi trebalo biti i stručnjaka koji nisu vezani niti za jednu opciju.

'A dirigent' morao bi biti neutralan. Ne mora biti niti iz Mosta. Možda neki vrlo istaknuti stručnjak koji ima stručni legitimitet', zaključio je Podolnjak.

404143,404162 ,404125 ,404109

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!