RAZER EDGE

Razer predstavio gejmerski tablet!

09.01.2013 u 08:33

Bionic
Reading

Prošle godine Razer je predstavio ideju tableta namijenjenog gejmerima koju je ove godine i realizirao. Najjeftinija verzija stajat će paprenih tisuću američkih dolara

'Razer Edge' ime je prvog svjetskog tableta namijenjenog gamingu. Kao što mu to govori i ime, tablet dolazi iz Razera, tvrtke poznate po proizvodnji gaming dodataka za PC i konzole, ali i laptopu ('Razer Blade') za hardcore gaming koji nije baš najbolje prošao na tržištu.

 

Kao što smo spomenuli u uvodu, Razer je prošle godine predstavio 'Project Fiona', tablet koji je sa svake strane imao po jedan kontroler. Na sreću, od te se ideje odustalo iako će se kontroleri moći kupiti naknadno po cijeni od nemalih 250 američkih dolara.

 

 

'Fiona' je ove godine evoluirala u 'Edge', tablet namijenjen gamingu. Cijena najslabijeg modela bit će tisuću američkih dolara, a Razer kaže da za to dobivate tablet pogonjen punom verzijom Windowsa 8 koji je u stanju pokretati Dishonored u 59 sličica u sekundi. Nije to uopće loše, no Dishonored ionako nije jedan od grafički naprednijih naslova današnjice.

 

Dijagonala ekrana tableta iznosit će 10,1 inč, a uz njega će se moći kupiti i docking stanice; klasična tipkovnica stajati će punih 200 američkih dolara, a stanica s USB i HDMI izlazima koji će tablet moći pretvoriti u kućnu konzolu stajat će još stotinjak dolara.

 

Najslabija verzija koja će stajati tisuću dolara pod pokrovom će imati Intelov Core i5 procesor, nVidijinu grafičku karticu GT640M LE, 4 GB DDR3 memorije te SSD od 64 GB.

 

Za one zahtjevnije tu će biti 'Edge Pro' koji se ponosi i7 procesorom te SSD-om od 128 ili pak 256GB. Verzija s manje zaprenine stajat će 1300 dolara.

 

U svakom slučaju, radi se o prilično paprenim cijenama za uređaj upitne trajnosti s obzirom da je pred nama sljedeća generacija hardvera...